"Preskupi su vaši slatki inostrani dani i apanaže za ovaj narod": Borko Stefanović o novim ambasadorima Srbije u svetu 1foto: Vojin Radovanović/Danas

„Preskupi su vaši slatki inostrani dani i apanaže za ovaj narod. Diplomatija naprednjačke vlasti je usmerena na udomljavanje stranačkih kadrova, od kojih neki dođu u Srbiju samo da uzmu rešenje za odlazak u novu ambasadu Srbije u svetu“ rekao je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde nakon zasedanja Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije tokom kojeg je saslušavana grupa budućih ambasadora.

Stefanović je istakao da nove ambasadore krase bezidejnost, strah od šefa na Andrićevom vencu i neznanje.

„Odlazite u svet bez ideje kako da unapredite odnose sa tim državama, kako da pospešite naš izvoz i sa jedinim zadatkom – da probate da odbranite vlast SNS-a i njenu spoljnu politiku lutanja, avanturizma i sukoba,“ dodao je.

Dalje je kritikovao njihovu ulogu, rekavši da će služiti za dočeke na aerodromima, transfere do hotela i sastanke, dok prihvataju da zastupaju politiku koja štiti režim ogrezlog u korupciji i stalnom nasilju. „Odlazite najčešće preko reda, gurajući profesionalce u stranu. Zato će vaš diplomatski posao biti neuspešan,“ rekao je Stefanović.

„Ne može biti uspešan jer idete kako bi branili režim i promašenu politiku sukoba i izolacije, a ne budućnost Srbije. Duga je kolona neškolovanih, korumpiranih i bahatih SNS diplomata koji u ključnim trenucima za Srbiju sede po ambasdama, paralisani od straha od Cara i neznanja u kojem žive“ zaključio je Stefanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari