Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević čestitao Kurban Bajram svi vernicima islamske zajednice u Srbiji, Srpskoj i širom sveta 1foto: Kraljevski dvor

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke povodom predstojećeg Kurban Bajrama svi vernicima islamske zajednice u Srbiji, Republici Srpskoj i širom sveta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Upućujem moje iskrene čestitke svim pripadnicima islamske zajednice povodom velikog praznika – Kurban Bajrama!“, navodi se u saopštenju.

Prestolonaslednik dodaje da „simbolično deljenje hrane siromašnima, onima koji su manje srećni od nas, predstavlja važan deo i suštinu ovih svetih dana“.

To nije samo pomoć koja se deli, ukazuje, jer u tom malom znaku pažnje može se videti istinska Božija ljubav i to je ono što se zaista širi među ljudima.

„Kada pomažemo svojim bližnjima, mi širimo Božije blagoslove i dobru volju među narodima sveta. Neka veliki dani Bajrama inspirišu sve ljude i donesu im napredak i mudrost. Želim vam da sa radošću proslavite ovaj veliki praznik sa svojom porodicom i bližnjima, sa svojim najmilijima. Neka vam duh zajedništva, pažnje i saosećanja koji se deli u ovim plemenitim danima, donese mir, spokoj, ljubav i prosperitet u vremenima koja predstoje, kao i svakog dana vaših života. Bajram šerif mubarek olsun! – Neka je plemeniti Bajram blagosloven!“, izjavio je Karađorđević.

Praznik Kurban bajram počeće sjutra, a slaviće se četiri dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari