Presuđeno: Gašić govorio neistine o Šutanovcu 1Foto: Medija centar

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je utvrđeno da je Bratislav Gašić govorio neistine u intervjuu pod naslovom „Šutanovac je prisluškivao Borisa Tadića“, piše u saopštenju informativne službe DS.

Sud je presudio da je tuženi Bratislav Gašić povredio čast i ugled Dragana Šutanovca i da zbog toga na ime naknade nematerijalne štete mora da plati iznos od 200 hiljada dinara, kao i troškove parničnog postupka.

Gašić je u intervjuu naveo da je Šutanovac kao ministar odbrane 2009. godine kupio uređaj za prisluškivanje bez znanja VBA, kojim je prisluškivao svoje kolege, među kojima i tadašnjeg predsednika Republike Srbije Borisa Tadića. Takođe, Gašić je u intervjuu izneo i tvrdnje da je Šutanovac rasprodavao imovinu Vojske Srbije i to partijski podobnim ljudima, prijateljima, rođacima, kumovima.

Bratislav Gašić započeo je medijske napade na Dragana Šutanovca kada je Gašić kao ministar odbrane odbio da preda dokumenta Zaštitniku građana Saši Jankoviću. Zatim je pokušao da skrene pažnju javnosti neistinama da je Šutanovac prisluškivao predsednika Republike i druge kolege iz svoje stranke, piše u saopštenju informativne službe DS.

Podsećamo, ovo je samo jedna u nizu presuda koje je dobio Dragan Šutanovac. Šutanovac je oslobođen sumnji da je želeo da prikrije imovinu, odnosno deo stana na Vračaru u čuvenoj aferi „pašnjak“ koja je četiri godine medijski i politički konstruisana. Šutanovac je na sudu dobio i Nikolu Virijevića zbog neistina koje je izjavljivao u emisiji „Dobro jutro sa Đukom“ i u „Aferi“. Sud je presudio i da je Dobrivoje Budimirović Bidža izneo neistine da je Šutanovac bio telohranitelj u JUL-u. Narodna poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta takođe je osuđena na novčani iznos nakon neistinitih navoda o Draganu Šutanovcu koje je iznela 2008. godine. 

Bratislav Gašić za Danas nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari