Pretnje kandidatima DS za odbornike u Pećincima 1

Opštinski odbor Demokratske stranke u Pećincima saopštio je da se pravi teror vlasti nad lokalnom organizacijom Demokratske stranke i žiteljima pećinačke opštine dramatično pojačava kako se približavaju lokalni izbori koji su zakazani za 24. decembar.

„Zbog pritisaka, ucena i pretnji kojim su danima bili izloženi i oni i članovi njihovih porodica, dvojica članova Demokratske stranke zatražili su da budu „skinuti“ sa stranačke liste kandidata za odbornike u opštinskoj skupštini, a opštinskom odboru DS-a u Pećincima svakodnevno stižu žalbe i molbe za pomoć građanima koji nisu pristali da ih vladajuća stranka upiše u listu svojih sigurnih glasova. Režimske falange pod opsadom drže sva naseljena mesta u opštini Pećinci, a uzaludni su svi apeli za smirivanje strasti i poštovanje izbornih pravila i zakona“, navode u saopštenju.

Demokratska stranka ističe da neće napustiti svoje aktiviste i opozicione birače u pećinaćkoj opštini uprkos tome što je čitav predizborni proces odavno postao potpuno neregularan.

„Nema nikog drugog ko bi se sada ili bilo kad kasnije suprostavio nasilnoj i korumpiranoj vlasti osim nas samih i slobodomislećih i demokratski orijentisanih ljudi u Pećincima i drugim mestima. Ako se danas uplašimo, s kojim pravom ćemo sutra pozivati da se glasa bez straha? Nasilna i kriminalizovana vlast se može pobediti samo aktivnim i upornim otporom“, zaključuje u saopštenju Opštinski odbor Demokratske stranke u Pećincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari