"Od rušenja se niko nije leba najeo, eventualno metaka": Aktivista Marko Živković dobio pretnju smrću 1foto: Privatna arhiva

Marko Živković, programski koordinator Centra za razvoj građanskog društva MilenijuM, dobio je pretnje smrću preko društvene mreže Fejsbuk.

Živković je učestvovao i u organizaciji aktivnosti Inicijative “ProGlas”.

Sa naloga „Rajović Nemanja“ Živkoviću je ispod fotografije sa protesta “ProGlasa” ostavljen komentar „Mare care, izgradi nešto, pa će i tebi biti najbolje. Od rušenja se niko nije leba najeo, eventualno metaka“.

Živković kaže da je komentar ostavljen 31.12, te da ga ne smatra ozbiljnom pretnjom, ali da je veliki problem da nekome bude normalno da takve stvari piše.

„Mislim da je uzrok mržnja koja se već deceniju širi među politickim protivnica i za to je iskljucivo kriva ova vlast i njihovi mediji koji svakodnevno pokazuju da je “normalno” zeleti sve najgore ljudima koji imaju drugačije politicko mišljenje. Komentar  koji sam dobio 31.12. ne smatram kao ozbiljnu pretnju, ali smatram da je veliki problem ovog drustva da nekome bude normalno da piše takve stvari. Ja se ne plašim i svakako ću da nastavim sa svojim aktivnostima, a momku koji mi je ovo napisao u 2024. želim puno ljubavi, razumevanja i sreće jer je to očigledno ono što mu fali“, navodi on.
Živković dodaje da će pretnju prijaviti nadležnom tužilaštvu.

Živković je bio aktivan na protestima “Srbija protiv nasilja” u akcijama mladih i studenata, kao i na protestima zbog izbornih nepravilnosti. Takođe, bivši je član Foruma mladih Nove stranke. Sin je bivšeg premijera Srbije Zorana Živkovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari