Kancelarija za KiM: U Starom Gracku kod Lipljana pretučen i opljačkan Srbin Dejan Radić 1foto FoNet Milica Vučković

Srbin Dejan Radić je noćas oko ponoći pretučen i opljačkan u svojoj kući u Starom Gracku, u opštini Lipljan, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Trojica napadača koji su pričali albanski su Radića prvo vezala, a potom tukli motkom i na kraju opljačkali, navedeno je u saopštenju.

„Nesrećnom čoveku pomoć su pružile komšije Srbi, koje su pozvale policiju, jer Dejan u porodičnom domu živi sam, s obzirom na to da mu je majka nedavno preminula“, naveli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ocenili su da je ovaj brutalni napad posledica antisrpske politike i institucionalnog nasilja koje sprovode Priština i Aljbin Кurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalje poruka da su Srbi na Кosovu i Metohiji poželjne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati.

„Napadi na Srbe postali su svakodnevica na Кosovu i Metohiji, jer svaka mržnja rađa i inspiriše mržnju, a Srbi u ovom stradalnon selu ni posle dve i po decenije nemaju mira, već su ponovo na meti Albanaca“, piše u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je ukazala da je ovaj napad uneo ogromnu zabrinutost i zebnju među preostale Srbe koji žive u Starom Gracku, jer, kako u saopštenju piše, oni čija je obaveza da ih štite, okreću glavu na drugu stranu, da ne vide sopstvenu sramotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari