"Prijaviću se da me uhapse": Arsenijević pozvao građane Severne Mitrovice na protest zbog novih hapšenja Srba 1foto: Printscreen/YouTube/Slobodno Srpski

Lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević iz Severne Mitrovice pozvao je građane da u 17 časova budu ispred lokalne policijske stanice kako bi se prijavili za hapšenje, a sve povodom hapšenja dvojice građana od strane Kosovske policije u Zvečanu i Severnoj Mitrovici.

Arsenijević navodi i da se u medijima spekuliše da će se odviti još dva hapšenja, te da lokalna policija policija nema saznanja o tome ko građane hapse, što je, navodi, apsolutno „hajdučenje“ i „otimanje građana od strane specijalaca“.

“Zbog bojazni da svako od nas može biti uhapšen i da sam možda ja sledeći, danas ću u 17 časova otići u stanicu regijona sever u Mitrovici i tražiti da me uhapse, čisto da ne živimo u ovom strahu jer možda je sigurnije u zatvoru. Pozivam građane da mi se pridruže jer ovo više nije život”, poručio je Arsenijević.

U Severnoj Mitrovici je jutros oko 10 sati uhapšen Ilija Elezović, a u Zvečanu D.M, bivši pripadnik Kosovske policije.

Prema rečima očevidaca Elezovića su na raskrsnici kod Tehničke školeu hapsili pripadnici specijalne jedinice policije i smestili gavozilo u koje je otišlo u pravcu Južne Mitrovice.

Njegovo hapšenje potvrdila je porodica, koja do ovog trenutka ne zna gde se Elezović nalazi.

Kako nezvanično saznajemo danas je uhapšen i D.M. bivši pripadnik Kosovske policije, koga su takođe uhapsili specijalci Kosovske, uhapsile u blizini autobuskog stajališta u Zvečanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari