Priština nudi Beogradu Asocijaciju plus za međusobno priznanje

Francuska, Italija i Rusija za razmenu teritorija - jug Srbije za sever Kosova - Nemačka i Velika Britanije oštro protiv, saznaje Danas

Ostavite komentar


  1. Nikako ovakvo resenje nije moguce, i dopustivo, nikakva ovakva razmena terirorije nije prihvatljiva a sta je sa gradjanima na jugu Srbije sta bi sa njima bilo, da li neko misli na njih.

  2. Srbe u enklavama bi ovim ostavili na milost i nemilost kao i manastire.

    1. Ovo je američko-englesko-nemačko kurvanje. Svi su oni za razmenu teritorija. Svima im odgovara da se menja srpsko za srpsko u korist šiptara. Ovim foliranjem samo pomažu Vučiću, da kad to uradi ospadne kako ih je on pobedio. Time se pokušava umanjiti izdaja koja se sprema. KOSOVO I METOHIJA JE DEO SRBIJE I KO IZDA TAJ JE VELEIZDAJNIK I MORA DA ODGOVARA ZA VELEIZDAJU !

  3. A ko će biti garant za Srbe i manastire na jugu, nemožemo pristati na ovo tek tako.

  4. Srbija je medjunarodno priznata zemlja sa definisanim granicama.Zasto bi se priznavali sa pokrajinama koje su neotudjivi deo Srbije.

  5. Samo jos da Sumadiju ne dira.Centar Beograda poklonio arapima, jug Srbije Kosovu.Sta je sledece?

  6. Никаква размена територије не долази у обзир. Да им дамо наше да би добили наше? Косово је Србија. Да тренутно је окупирани део Србије, али и Турци су овде владали вековима…. Где су сада?

  7. Iskreno se nadam da ce se napokon doci do nekog resenja koje ce ici u prilog i jednoj i drugoj strani…

  8. Najbolje je da se niko ne meša u pitanje Kosova. Dajte da mi to sami rešimo, dve strane, na način koji mi znamo.

  9. Znate kako, lako je velikim silama, da se igraju monopola sa malim zemljama kao sto je Srbija i sa zivim ljudima .
    Pazite realno, sve one mogu biti u slicnom problemu kao mi, npr Francuska sa Korzikom, Italija sa Sicilijom ili Sardinijom, Velika Britanija sa Skotskom itd …

  10. Posle tolikih godina pregovora i velikih ustupaka kao sto je povlacenje srpskih institucija sa Severa Kosova i Metohije gde su opstine na severu fakticki bile naše bez granicnog prelaza mi treba da dobijemo to sto smo dali Briselskim sporazumom samo sa daleko manje ovlascenja, dabismo za uzvrat dali Rasku oblast. Svaka čast pregovaracima. Nadam se da ce ovaj komentar biti objavljen

Ostavite komentar


Politika

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno 10

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno

Nakon što je britanska poslanica Ališa Kerns izrazila "zaprepašćenje" zbog upozorenja EU Prištini da bi zbog otvaranja mosta na Ibru mogle da uslede nove sankcije za Kosovo, uz smatrajući to nepravednim, reagovala je Ambasada Srbije u Londonu poručujući da je jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno, zbog čega se o tom pitanju mora razgovarati u okviru dijaloga.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.