Pritisak na Vučića zbog Šešelja

Ostavite komentar


  1. Hajde da sačekamo i vidimo kakve će, konkretne, reakcije biti, koje su, uzgred rečeno, morale da uslede mnooogo ranije? Ali, dobro, nikad nije kasno. Bez obzira na sve, posebno zabrinjava što je su i sa domaćeg terena izostale kritike i oštre reakcije. Da li se, naime, članovi SPS osećaju zaista toliko komotno i podržavaju i slažu se sa ovakvim potezima svojih čelnika? Usput, pomenimo i činjenicu da je još jedan koalicioni (direktni) partner u vladi – PUPS učestvovao na izborima u ovoj koalciji na izborima u Mionici. Isto, predhodno, pitanje važi i za članove PUPS-a. Jesu li i oni dali vizu svom rukovodstvu da sklapa koalicije kako hoće i s kim hoće? Gde je svima njima obraz?

  2. Dačić svojim ishitrenom odlukom je dao povod zapadu da nas kritikuju, što ne bi smelo da im se desi da komentarišu našu unutrašnju politiku.

  3. SPS je tu odluku doneo sigurno zbog toga jer se njihov kandidat ne kotira najviše u tom mestu i zato da bi učestvovali u lokalnoj vlasti pošli su nekim putem koji se ne sviđa svima.

  4. “Која је разлика Вучић, Шешељ, Дачић?” pa … Vučić je namestio dil sa zapadom i zato ga ne diraju dok ne odradi svoje, pa onda verovatno sebe sa familijom sklanja u Rusiju.
    “Dačić svojim ishitrenom odlukom …” nema kod Dačića išta ishitreno. On je političar koji sedi u svim vlastima poslednje dekade. Sigurno je u pitanju vec neki politički manevar i sigurno je računao na komentar sa zapada kojima hrani svoje nepismeno izborno telo.

  5. Na srpskoj politickoj sceni ne postoji prirodniji saveznik SPS od Seseljevih radikala.Setite se samo crveno-crne koalicije koja je zarila i palila devedesetih.

  6. Zar nije Vučić, Šešeljav djak. Šta sada, hoćemo Vučića nećemo Šešelja. Ili pak hoćemo ili nećemo Dačića zato što saradjuje sa jednim ili drugim. U čemu je razlika izmedju njih troje. Ponikli niodkuda bili svuda u svim oblicima, još malo pa 50 godina. Smeta im jedan, drugi ili treći samo zato što sa jednim imaju dil jedni a sa drugim i trećim imaju dil neki drugi. Nemamo mi pilitičare. Trebamo raspisati konkurs za uvoz političara i dati im sve što traže, makar milijardu dolara ali da rade za državu i narod. Ovako nas ovi u zadnjih 40 godina koštaju mnogo više, ako izračunamo šta su sve pokrali i dali u nepovrat. Prvo pravilo, nikada ne izabrati Predsednika i Predsednika vlade ako nije ekstremno bogat. Nikako ko je prosečno bogat ili kao ovi što nemaju skoro ništa.

  7. Ako me sećanje služi, mesto Ivice Dačića i njegovog SSRN-a je osigurano onog dana kad je A.Vučić pred izbore otišao u Moskvu na raport. Ovo kombinovanje sa Šešeljem je samo konsolidacija ruske kolone u Srbiji, i signal Vučiću da ih se neće otarasiti, čak i kada bi se drznuo da odrekne poslušnost pukovničiću…

  8. Dacic Slobi i Seselju odan, pa odan Kostunici, pa odan i pomirenje sa Tadicem, pa Vucicu odan /to je "naplatiio/, pa odan…Otpevace on to…

  9. Једини проблем који ту видим је што се друге земље мешају у унутрашње ствари Србије. А то које ће странке сарађивати а које неће је наша унутрашња ствар.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.