Privedeni Aleksandar Arsenijević i Ivan Orlović zbog pištaljke dok su Kurti i Svečlja bili u poseti restoranu brze hrane u Severnoj Mitrovici (VIDEO) 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i potpredsednik Ivan Orlović privedeni su u Severnoj Mitrovici, potvrdio je za Danas njihov kolega iz stranke Stefan Veljković.

Veton Eljšani, zamenik komandira Kosovske policije za Sever naveo je za Danas da se njih dvojica trenutno nalaze u Južnoj Mitrovici, te da su privedeni zbog remećenja javnog reda i mira, ali da će biti pušteni nakon što im napišu kazne.

Petrit Fejza iz Kosovske policije regiona Sever za KoSSev je potvrdio privođenje Arsenijevića, ali nije mogao da potvrdi razlog hapšenja.

Potvrdio je da privođenje verovatno jeste povezano sa dolaskom kosovskog premijera Aljbina Kurtija u severni deo Mitrovice.

Protest ispred policijske stanice

Nekoliko građana i aktivista Srpske demokratije protestovalo je ispred policijske stanice u Severnoj Mitrovici, objavio je KoSSev.

Građani duvaju u pištaljku u znak protesta.

Snimci privođenja, policija silom i na devojku

Snimak privođenja Arsenijevića objavio je portal KoSSev. Na snimku se vidi kako policajci u civilu uz asistenciju onih u uniformi na zemlji privode predsednika Srpske demokratije i odvode ga.

Kako se vidi na snimku iz drugog ugla, objavljenom na nalogu „Zubin Potok Info“, policajac u civilu primenio je silu i prema devojci koja je snimala privođenje, koju je uhvatio i povukao za ruku očito u želji da joj istrgne telefon.

Ovaj Instagram medij objavio je i drugi snimak privođenja, na kome se vidi da je uniformisani policajac Arsenijeviću, nakon što mu je rekao da prestane sa duvanjem u pištaljku, zavrnuo ruku, a utom su i ostali pripadnici Kosovske policije, neki i u civilu, ovog političara oborili na zemlju, a zatim i priveli.

Kurti je bio u nedavno otvorenom restoranu brze hrane na šetalištu „Heb’s“. Sa njim je bio i ministar policije Dželjalj Svečlja. Njih dvojica su danas udarili kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Lešku.

Podsetimo, nedavno je na šetalištu u severnm delu Kosovske Mitrovice otvoren restoran brze hrane „Heb’s“ koji se nalazi u albanskom vlasništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari