Priznanje "Ličnost Loznice za ponos " ove godine dodeljeno Tamari Vučić 1foto FoNet Milica Vučković

Tamara Vučić, supruga predsednika Republike Srbije, dobitnica je nagrade „Ličnost Loznice za ponos“. Novčani deo nagrade uručila je za lečenje dečaka sa Daunovim sindromom iz Loznice.

„Nagrade su čast i odgovornost. Nagrade su zapis o vašem radu i trudu. Nisu neophodne, ali jesu dobrodošle. One ohrabruju, motivišu i inspirišu. Hvala mojim dragim sugrađanima na priznanju ,,Ličnost Loznice za ponos-Dobrinka Biba Mirković““, napisala je Vučičeva supruga na Instagramu.

Tamari Vučić nagrada je uručena u Etno selu „Sunčana Reka“, gde je nagrada i ustanovljena pre šest godina. Tom prilikom je navela da joj je izuzetno važno što u nazivu stoji da se nagrada uručuje ličnosti „Loznice za ponos“. Kako je istakla, neke lepe emocije izazvalo je to što u obrazloženju nagrade stoji da je ona “Čedo svoga grada” i dodala je da nema ništa lepše nego da budete čedo i ponos svojih roditelja, svoga grada i kraja.

Za nagradu „Ličnost Loznice za ponos“, ove godine, predloženo je 39 kandidata, a žiri se odlučio da dobitnik bude Tamara Vučić, kao najdostojnija za ovo prestižno priznanje.
Priznanje nosi naziv „Dobrinka Biba Mirković“ i ustanovljeno je sa ciljem promocije Lozničana koji su ostavili trag u oblasti kojom se bave,

Prvi dobitnik ovog priznanja bio je akademik profesor dr Svetislav Sveta Bozić, čuveni srpski kompozitor potom maratonac Aleksandar Kikanović, profesorica Slobodanka Boba Milanović, bokserski sampion Milan Aćimović, novinarka Zorica Višnjić a prošlogodišnji dobitnik je vlasnik mnogih talenata i zanimanja, Milutin Popović Zahar.

Ovo joj je drugo priznanje Tamari Vučić iz rodnog grada. Nedavno je za Dan grada nagrađena „Poveljom“, koja se smat najvećim priznanjem grada Loznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari