Probleme Kragujevca ne može da reši niko sa strane 1Skupština opštine Kragujevac Foto: kragujevac.rs

Udruženje građana Šumadijska regija obnovilo je svoju aktivnost, potpisalo strateški sporazum o dugoročnom partnerstvu sa Pokretom slobodnih građana.

Formirana je odbornička grupu u Skupštini grada Kragujevca, instaliralo svoje resurse na društvenim mrežama i otvorila mogućnost komunikacije sa javnošću sa osnovnom porukom: ne možemo očekivati da bilo ko sa strane reši probleme u jednom umrtvljenom gradu, kakav je trenutno Kragujevac, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Saša Milenić, predsednik Šumadijske regije i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana.

Prema njegovim rečima pod atuoritarnim režimom, u uslovima zatvorene komunikativnosti, jedini način za suočanje i hvatanje ukoštac sa problemima grada jeste okupljanje oko alterantive za koju je infrastruktura spremna.

– Lokalna samouprava u Kragujevcu je obesmišljena i potrebno je njeno obnavljanje. ,,To je moguće uz punu participaciju građana Kragujevca na principima koje ljudi prihvate kao stvarne vrednosti svog života, naglasio je Milenić.

Koordinator Političkog saveta Šumadijske regije dr Mirko Rosić ukazao je juče na, kako je rekao, preku potrebu buđenja političkog aktivizma građana Kragujevca. On je istakao da upravo regionalizam programski princip koji može da probudi i okupi građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari