Procesuirati takve napade i postaviti granice ispod kojih se ne može: Čelnici SNS-a Kragujevac reagovali na pretnje predsedniku Vučiću 1Foto: Z. S. M.

 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšen muškarac iz Sombora, zbog pretnje ugrožavanja sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Zbog pretnje ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike, uhapšen je D. M. iz Sombora i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Predsednik Vučić u sredu popodne je na društvenoj mreži Iks naveo da je šokiran atentatom i da se moli za zdravlje velikog prijatelja Srbije Roberta Fica, a ubrzo nakon toga, ispod njegove objave pojavile su se preteće poruke u kojima se navodi da će upravo on biti sledeća meta.

Tim povodom još sinoć na društvenim mrežama se oglasio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

„Najnovije pretnje smrću upućene predsedniku države Aleksandru Vučiću, nakon vesti da je u atentatu ranjen predsednik Vlade Slovačke Robert Fico, zaslužuju najoštriju osudu. To je neprihvatljiv čin i mora da bude adekvatno sankcionisan. Niko nema pravo da upire prstom na život ili bezbednost jedne osobe, a naročito predsednika države, koji se u ovom trenutku bori za mir, stabilnost i budućnost Srbije”, napisao je Dašić na zvaničnom Instagram i Fejsbuk nalog gradonačelnika a preneo i fejsbuk nalog Gro SNS.

Procesuirati takve napade i postaviti granice ispod kojih se ne može: Čelnici SNS-a Kragujevac reagovali na pretnje predsedniku Vučiću 2
Nikola Dašić Foto: Z. S. M.

Dašić je istakao da zato moramo da kažemo glasno i jasno – to nije pretnja upućena jednom državniku, nego i celoj Srbiji, svakome od nas ponaosob. Zato je neophodno procesuirati takve napade i postaviti granice ispod kojih se ne može.

– Nijedna politička razlika ili nezadovoljstvo ne može da opravda takav postupak. Puna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću, demokratiji, slobodi, bezbednosti svih građana Srbije, među koje ubrajam i državne funkcionere, poručio je on.

Ubrzo posle toga se oglasila i Nataša Jovanović, narodna poslanica SNS-a iz Kragujevca.

„Najoštrije osuđujem gnusne i monstruozne pretnje po život upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. To je otvoreni poziv na rušenje ustavnog poretka u našoj zemlji, izazivanje haosa i bezumlja. U trenutku kad se predsednik Vučić herojski bori za očuvanje ugleda naše zemlje, za čast našeg naroda i države, kad se istinom i čašću suprotstavlja pojedinim svetskim moćnicima braneći državne i nacionalne interese psihopate koriste priliku da šire otvorenu mržnju i ponovo prete predsedniku Srbije”, poručila je ona dodavši da je uverena da će državni organi odlučno da reaguju i „privedu pravdi takve poremećene umove”.

Kako je Nataša Jovanović, članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke na FB stranci GrO SNS Kragujevac zaključila – Narod je ponosan na predsednika Vučića jer je njegova politika simbol slobode, nezavisnosti i dostojanstva Srbije.

Procesuirati takve napade i postaviti granice ispod kojih se ne može: Čelnici SNS-a Kragujevac reagovali na pretnje predsedniku Vučiću 3
Nataša Jovanović Foto: Z. S. M.

Pred samu ponoć medijima je stiglo i reagovanje kragujevačkog Gradskog odbora SNS-a.

„Patološka mržnja prema predsedniku Vučiću, koju gaji skupina okupljena oko Dragana Đilasa i danas je eskalirala. Njegovi sledbenici, koji se tobož promovišu kao borci protiv nasilja, danas su skrivajući se iza lažnih imena i fotografija na svojim profilima, pozivali na izvršenje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, stoji u njihovom obraćanju javnosti i medjima.

Po njihovim rečima – svesni svojih manjkavosti i nemogućnosti da pobede na demokratskim izborima oni pribegavaju ekstremnoj mržnji koja je usmerena ka jednom čoveku, predsedniku Vučiću.

– Đilasovcima i njihovim mentorima sa zapada smeta uspeh Srbije, ekonomsko jačanje, privredni napredak, jaka, nepokolebljiva i slobodna Srbija, smatraju oni.

GrO SNS Kragujevac na čelu sa članom Predsedništva i poverenikom Nikolom Dašićem, još jednom je sada objedinjenim snagama najoštrije osudio pozive na atentat predsednika države kao i svaki drugi vid nasilja.

Ovom prilikom članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke upućutili su apel svim relevantnim institucijama da „tvorce gnusnih i bezumnih pretnji predsedniku procesuiraju i adekvatno sankcionišu”.

Puna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću da istraje u daljoj borbi za očuvanje nacionalnih interesa države, završili su oni svoju sinoćnu podršku predsedniku Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari