Prodaja zemlje za šaku vlasti: Četvrti protest “Šabac protiv nasilja“ 1Foto: D. E.

Po četvrti put održan je protest “Šabac protiv  nasilja“ okupljanjem građana ispred Stare robne kuće.

Pročitani su zahtevi protesta koji su preduslov za neki normalniji život u Srbiji. Profesor Velimir Kuzmanović pročitao je „pismo tuge“, jer u Srbiji ista je tuga za sve roditelje, a deca odlaze iz nje u potrazi za boljim životom.

On je naveo da Srbija ima više plodnih njiva nego Holandija i Austrija, a opet smo siromašna zemlja. S druge strane, u Narodnoj banci Srbije radi 190 više zaposlenih nego u sličnim bankama u nordijskim zemljama.

Za fotelju i šaku vlasti naprednjaci su spremni, kako je rekao, da sve prodaju i iznevere osnovne ljudske vrednosti. Posebno je naveo da se desilo da jedna ozbiljna država, SAD, optuži direktora BIA Aleksandra Vulina za trgovinu narkoticima, a on se duže od deceniju nalazi baš na bezbedonosno značajnim i osetljivim funkcijama.

„Obrnule se uloge pa kao da se sudi časnim policajcima koji su otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi, a ne ovejanim kriminalcima koji su srasli sa državom. U toj ulozi branioca Jovanjice našao se i predsednik države Aleksandar Vučić. O vremenu beščašća dovoljno govori armija botova, koja to rade u javnim preduzećima i ustanovama, i to za radno vreme, i zato još primaju bogatu nadoknadu. Bez promene celokupnog sistema Srbija će biti osuđena da polako odumire“, rekao je Kuzmanović.

Protesna šetnja krenula je Jevremovom ulicom prema severnom obodu grada i kolona građana kratko je zastala ispred TV As. Uz brojne zvižduke postavljene su parole sa pitanjima o kojima ova medijska kuća ne izveštava.

Najveći deo sredstava iz gradskog budžeta za informisanje dobila je ova televizija, dok je nekadašnja TV Šabac praktično ugašena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari