Proevropska opozicija pisala Borelju: Traže sankcije za Vučića, ne za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Ne ne nego građanima Srbije uvesti sankcije oni podržavaju vlast ovakvu kakva je nikakva

  2. Stop ekstremizma. Sankcije za ekstremizme.

  3. Za vreme WW2 Zapad je birao između podrške Titu ili četnicima. Izabrali su Tita… iako duboko ideološki drugačiji, on je bio korisniji. Isto tako i sada Zapad gleda na srbiju.

  4. Zna se ko je glavni kr
    ivac za ovu situaciju.
    Njega treba,zajedno
    sa najbližim saradni
    cima,oštro sankcioni
    sati a ne gradjane Sr
    bije.

  5. A sto ne za Srbiju? Pa da Srbi nisu (odredjeni deo i to ne zanemarljiv) sto radikalski, sto poltronski nastrojeni ne bi ni bilo likova poput Vucica. Vucic je samo proizvod onoga sto se godinama i decenijama desava sa intelektom ovog naroda. I jedini nacin da ovi padnu sa vlasti je kao i sa Cobijem da nas neko maltretira do te mere da to postane neizdrzivo. Sam narod da donese normalnu odluku i progleda to nema sanse, zato sto je narod dovoljno tupav da uvek povezuje onog na vlasti sa drzavom i sa „srpstvom“, narocito ove i ovakve koji imaju vlazne snove da obnavljaju neka imaginarna carstva od pre deset vekova, plus kad im dodas one koristoljubive koji su sa svakom vlascu bili iz interesa eto ti situacije u kojoj se ista vlast bira do iznemoglosti koliko god da je stanje lose u svemu sto ima veze s drzavom. Znaci godinu dana sankcija i da vidis kako se razbistre umovi… Ej, pa da jedan narod nema zelju da izadje i izdejstvuje sebi realno izvestavanje na medijima, da jedan narod vise voli da ga lazu svakodnevno i pored toga sto je svestan da ga lazu, da jedan narod toliko nema interesovanja za istinu, za informisanoscu, pa taj narod i treba biti pod sankcijama. Dovoljno je samo uvesti vize na par godina i vratiti one koji su na privremenom radu preko, a cela im familija ovde glasa za ove i kunu se u njih i videcete kako se svest promeni veoma brzo. Pricas sa ljudima koji kazu, a pa bolje nego sto je bilo, a deca im svuda po belom svetu. Pa kad je bolje, sto nisu ovde?

  6. Ovo bas nije normalno prozapadna opozicija sa ovakvim stvarima puca sebi u nogu. Bojim se da ce desnicari da pokidaju na izborima zahvaljujuci ispadima opozicije.

  7. DAL STE VI NORMALNI . DAL IMATE NESTO U GLAVI OSIM POKVARENE SURUTKE. Sad kad moramo svi da budemo jedinstveni ko izrael vi tražite kazne za rukovodstvo. U redu za kaznu al prvo moramo da pobedimo a posle se dele medalje i zatvori . Staro pravilo

  8. @Na žalost… Jedan od najboljih (i što je bitno najpismenijih) komentara u „Danas“ u poslednjih par meseci zasigurno. Iako sam i sada ovde i tu u Srbiji provodim i prethodne više od tri decenije- potpuno se slažem sa komentatorom po pitanju „najšireg“ uvođenja sankcija. Ne bira taj Vučić i kamarila sami sebe – imaju realnu podlogu u gomili glasača – kupljenih,prodanih,zavedenih (ponajmanji broj) i naravno zastrašenih. Dakle u ovom slučaju postoji itekakva kolektivna odgovornost za gaženje institucija, zaduženje (zvanični podatak) od preko 30 milijardi eur (!) za enormne stope kriminala i korupcije pa samim tim i strašnog nasilja a naravno i za „puzajuće“ formiranje Kosova kao „punokrvne“ države smišljenim odlukama i ustupcima iz samog vrha zemlje Srbije. Uostalom, kada se napokon zbacila kataklizmična Miloševićeva vlast ( o tome šta je bilo posle i zašto se opet čekalo punih 12 godina samo psihijatri mogu dati sud i dijagnozu)? Nakon katastrofalne NATO agresije na narod i na vojsku a ne na tu špijunsku vucibatinu Miloševića i njegovu kriminalnu familiju. Ako tako treba da smenjujemo odnarođene i štetočinske vlasti – pitanje je da li kao narod zaslužujemo dalji opstanak na ovim prostorima. Pa valjda vidiš u prve 2-3 godine u kakvom smeru ide ta vlast i to menjaš tada ( od čestih promena bi po zakonu verovatnoće jednom pogodili pravi „tim“ u većinskim interesima zdravog društva ) a ne puštaš ih da vršljaju po 10,12 godina dok sve ne unerede za narednih 100 godina!

  9. Nažalost svima vama koji ste napisali ovakve komentare nije mesto u Evropi a kamoli u srbiji . Sami Znate zašto.

  10. Za vrememe Drugog svetskog rata najviše je Srba stradalo od Ljotićevaca a ne od Nemaca ,partizana ili jvo Draže Mihajlovića

  11. Jadna nam Majka sa ovakvom i pozicijom i opozicijom! Samo.se.pitam gde su sve bili ovi što buču u ranijim politickim partijama. Mene teško da prevare plaćenici iz jedne i druge ekipe. Kroje nam zlotvori i podmeću kukavičija jaja na vlast od Tita. Narod ko šaran na suvom. To je Srbija medj šljivama .Sramota do Boga i nazad.

  12. E, moja opozicijo, ne zanosite se. Zašto bi Zapad kažnjavao SVOG IGRAČA I DŽOKERA ? Sa njim dobijaju sve što žele.

  13. Da li mislite da je moguće uvesti sankcije predsedniku drzave bez posledica po tu drzavu? Ako nije moguće, da li to znači da svoje interese stavljate ispred interesa države? Mi pre svega moramo da se pomirimo međusobno i da budemo složni a od toga su daleko i pozicija i opozicija a na žalost i narod. Pomirimo se konačno!

  14. Sramota i bruka opozicije. Vuċić nije presednik neke tamo drzave vec Srbije tako ona misi o narodu i hoce da pobede

  15. Pevise ste se bavli Kurtijem i koja je poruka ili briga koju imate kao opozicja Borlju!?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.