Profesor koji je otkrio plagijat Aleksandra Šapića podržao Sava Manojlovića 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da će savetnik njihovog kandidata za gradonačelnika Sava Manojlovića biti Slobodan Tomič, profesor sa Univerziteta Jork u Velikoj Britaniji koji je pre više od deset godina sa kolegama pokretnuo inicijative ispitivanja plagijata u doktoratima nekoliko naprednjaka, pa i Aleksandra Šapića.

Tomić će voditi Tim za antikorupciju.

On je sa kolegama realizovao inicijative ispitivanja plagijata kako kandidata SNS za gradonačelnika Šapića, tako i bivšeg gradonačelnika Siniše Malog, ali i bivšeg ministra Nebojše Stefanovića, navodi Kreni-Promeni.

Tomić kaže da kao neko ko je „jednom nogom u Srbiji“, gde provodi dobar deo godine, detaljno je upoznat sa radom ovog pokreta, te da je svestan da se radi o izuzetno sposobnom timu neukalajnih, sposobnih i školovanih ljudi.

„Ovo nisu samo izbori na kojima Beograđani biraju između lažnog doktor nauka (Aleksandar Šapić) i istinskog doktora nauka (Savo Manojlović). Ovo je takođe izbor između duboko korumpirane gradske vlasti, sa jedne strane, i tima koji će predvoditi čovek vanrednog poštenja, sa druge strane“, naveo je Tomić.

Manojlovića, dodaje, poznaje više od 15 godina, te poručuje da nema ni gram dileme da će, sa Manojlovićem kao gradonačelnikom, odmah po smeni gradske vlasti SNS-a, krenuti sa beskompromisnim čišćenjem korupcije u gradu Beogradu.

„I to će biti ključ da se uštede sredstva koja će se potom uložiti u ekološke, razvojne i socijalne projekte grada“, zaključio je Tomić.

Tomić je docent na Univerzitetu u Jorku gde vodi master program za profesionalce iz javne uprave i javnih institucija. Predaje na predmetima strateško planiranje, javna uprava, etičko i društveno liderstvo, regulatorno upravljanje promenama u javnom sektoru.

„Rođen i odrastao u Beogradu (na Levoj obali Dunava), gde se i školovao, na opštinama Savski venac (u srednjoj školi Nikola Tesla) i Voždovcu (na Fakultetu političkih nauka), nakon čega odlazi na master a potom i doktorske studije u London na Londonsku školu ekonomije (LSE) gde se specijalizovao u oblsati javnih i antikorupcionih politika“, saopštio je Kreni-Promeni.

Kreni-Promeni će na izborima nastupiti sa listom „Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-Promeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari