ProGlas protiv realizacije projekta Jadar dok se ne uspostave uslovi za pravi društveni dijalog

Ostavite komentar


  1. ProGlas očigledno pravi korak nazad ovom pomirljivom izjavom o potrebnom društvenom dijalogu o projektu Jadar. Tu vidim uticaj akademika Vladice Cvetkovića koji je već promenio priču i počeo da lobira za projekat iako je bio njegov protivnik (videti njegov intervju za Danas od 23 maja 2022).
    Srbija ne sme sebi da dozvoli taj rudnik čak i da je renta trista a ne tri posto.
    Samo najkorumpiraniji i najnesavesnije ljudi bi pretvorili onaj zemaljski raj (pogledajte snimke iz vazduha lokacije gde je rudnik planiran) u mesečev pejzaž.
    Današnja generacija mora da otera Rio Tinto sa Drine. Ne smemo da se oslanjamo na buduće generacije da ih otera kao što je n-ta generacija oterala Turke. Posle Turaka zemlja, voda i vazduh su ostali netaknuti, od njih smo, da smo bili pametni, što šta mogli da naučimo. Od Rio Tinta, kada budu otišli, ostaće nenadoknadiva šteta.
    Ova vlast ako je sposobna, neka dokaže svoju sposobnost recimo na poljoprivredi, za koju se odavno priča da je naša izvozna šansa, potencijalno mnogo veća nego rudarenje. Da su sposobni ne bi kilo čvaraka koštalo preko tri hiljade dinara pa ih narod kupuje na grame.

  2. ProGlas je ovu objavu sročio suviše sridljivo, stavljajući akcent na stručnu raspravu. Ono što smo čuli od troje stručnih i izuzetno informisanih intelektualaca u Utisku nedelje, više je nego dovoljno da se kaže NE rudarenju!

  3. Oskar je zamislio da odrzi dijalog sa svojim analiticarima i kupljenim strucnjacima SAMO NA NJEGOVIM NACINALNIM TV

  4. Srbija treba da iskoristi prirodna bogatstva, a sigurno da neće dozvoliti da se ugrozi životna sredina.

  5. Struje tj. stavovi pojedinaca u ProGlasu koji bi da dijalogišu o iskopavanju litijuma u Srbiji, treba da posete neki od otvorenih rudnika litijuma i ispričaju nam šta su videli.

  6. Naježila sam se juče slušajući napinjanje, laži i vređanja svakog dobronamernog razuma od strane Vučića. Izgovorio je idiot da nas ovih dana ubeđuju stručnjaci (SANU, odbor za zaštitu životne sredine BU, gosti iz Utiska nedelje, gosti kod Ljubice Gojguć (Pravi ugao) da je zemlja kockasta. Seamota, opasna za ovaj narod. Plazio se kada je poljoprivrednike nazvao nerazumnim, vođeni politikom, jer Srbija nema toliko para. Samo par minuta objašnjava da će svako ko kupi električni auto dobiti od države 5000€ uz dalje beneficije. Delfinarijum, akvarijum, leteći taxi, ……prvi među najrazvijenijim u svetu. Pa i svaki bot, član ove sekte ima valjda toliko razuma da poveže ove laži, zbog svoje dece. Na kraju nam objašnjava da će verovati samo Nemačkim stručnim komisijama koje će dati potvrdu da će nam reke i planine biti čiste. Glupi narode, ovo je i naša zemlja, zar ćemo dozvoliti da jedan nekvalifikovan, večiti huligan, Oskar i probisvet uništava zemlju uz pomoć nemačkih stručnih komisija.

  7. Smorke i gospođo Savka , naklon do poda ! Jedino mi nije jasno kako objavite među ovakvim komentarima komentare Vlade i Luke , koji se bave najodvratnijim poslom , botovanjem . U pitanju je zivot buduci , a oni za novac udaraju kontre . JADNO

  8. Država vam sve!
    Oskar i fikus su uzeli pare da guraju projekat Jadar.
    Zabole ih što će pobiti puno naroda u Srbiji, važno je samo da su primili pare.

  9. Jedino Vama verujem! Zaustavite ovu bahatost i samovolju, ponašaju se kao da je sve njihova dedovina.

Ostavite komentar


Politika

"Šešelj iz našeg sokaka": Autorski tekst Željka Bodrožića o Nikoli Lukaču, gradonačelniku Kikinde, koji je zabranio književni festival u tom gradu 9

„Šešelj iz našeg sokaka“: Autorski tekst Željka Bodrožića o Nikoli Lukaču, gradonačelniku Kikinde, koji je zabranio književni festival u tom gradu

Naprednjak Nikola Lukač, inaugurisan voljom vrha stranke u leto 2020. godine, nakon četiri godine gradonačelničkog mandata više mu dođe kao neki palanački ceremonijal majstor - šeta se od ustanova i preduzeća, preko sportskih klubova (tu je prvak), do seoskih udruženja, a usput stiže i da nastupa na golu Vaterpolo kluba ŽAK, pronoseći slavu svog istetoviranog tigra, ali, to mu izgleda nije dovoljno za reizbor i otud verovatno njegova radikalna akcija, kojom se dokazuje vođi a i vraća korenima, pošto se politički razvijao u Šešeljevim radikalima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.