ProGlas i dalje radi: Sastanak u Valjevu sa građanskim pokretima sa porukom da je borba protiv rudnika litijuma ključna 1Printskrin Medija centar/Uživo

Predstavnici inicijative Proglas sastali su se u Valjevu sa predstavnicima građanskih pokreta i udruženja iz potrebe da se uspostavi mreža građanskih pokreta kako bi lokalne inicijative bile efikasnije i snažnije, saopšteno je danas.

Kako je navedeno u saopštenju, ključna tema u ovom trenutku jeste otpor rudniku litijuma u Jadru, a odgovor društva mora biti jedinstvo.

Predstavnici građanskih pokreta su govorili o problemu decentralizacije, kao i o odsustvu lokalnih pitanja iz velikih medija i iz šire društvene javnosti, dodaje se u saopštenju.

Aktivisti iz Valjeva istakli su pitanje sela Popučke u kome se, bez javne rasprave i bez obaveštavanja meštana, vrši promena namene zemljišta u sklopu pripreme rudnika litijuma u Jadru.

Proglas su na radnom sastanku u Valjevu predstavljali Petar Peca Popović i Gojko Božović.

Serija radnih sastanaka Proglasa s građanskim pokretima, započeta u Gornjim Nedeljicama, a nastavljena u Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Nišu i Valjevu i nastaviće se u Čačku, Vranju i Smederevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari