Bjelogrlić, Popović, Jovanović i Božović u Vojvodini: Šta su udruženja građana, sindikati i studentske organizacije prenele inicijativi ProGlas? 1foto FoNet/Proglas

Predstavnici Inicijativa „ProGlas“ imali su radne sastanke s predstavnicim udurženja građana iz svih krajeva Vojvodine, kao i sa predstavnicima sindikata i studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu, saopštila je ova inicijativa.

Kako navode, u živim i dinamičnim razgovorima predstavnici udruženja građana iz vojvođanskih mesta govorili su o političkim, ekonomskim, socijalnim i ekološkim problemima u svojim sredinama.

„U razgovoru je naglašena potreba za saradnjom i solidarnošću, kao i za akcionim umrežavanjem udruženja građana iz čitave Srbije. Kao posebno važno pitanje na kome će se prelamati iskustvo solidarnosti učesnici razgovora istakli su projekat rudnika litijuma u Jadru“, navodi ProGlas.

Iz ProGlasu kažu da je posebna pažnja u razgovoru sa predstavnicima sindikata posvećena pitanju bezbednosti, ekonomskog statusa i profesionalnog dostojanstva prosvetnih radnika.

Predstavnici studentskih organizacija govorili su o nemogućnosti da se organizuju fer izbori za studentske predstavnike na Univerzitetu u Novom Sadu, jer su iz izbornog procesa isključene sve nezavisne studentske organizacije.

ProGlas su na radnim sastancima u Novom Sadu predstavljali dr Ivanka Popović, Dragan Bjelogrlić, dr Miodrag Jovanović i Gojko Božović.

Serija radnih sastanaka ProGlasa s građanskim pokretima, studentima i sindikatima nastavlja se u sredu 3. jula u Gornjem Milanovcu, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari