Propalestinski aktivisti postavili transaprent i zastavu kod Arene u znak protesta zbog posete predsednika Izraela 1Foto: "Podrška Palestini"

Propalestinski aktivisti u Beogradu su postavili transparent i palestinsku zastavu kod Arene.

Fotografije transparenta na kome piše na engleskom jeziku da su narodi Srbije i Albanije protiv genocida u Palestini
i da Palestina treba da bude slobodna, propalestinski aktivisti dostavili su medijima, u vreme dok se odvijala zajednička konferencija za novinare Isaka Hercoga, predsednika Izraela, i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

„Grupa aktivista okačila je jutros na autoputu E-75 zastavu Palestine, kao i transparent zajedničkog otpora Beograda i Tirane udvoričkoj politici podrške ubilačkim vlastima u Tel Avivu“, navodi se u saopštenju potpisanom sa „Podrška narodu Palestine – Srbija“.

U saopštenju dostavljenom redakcijama sa džimejl adrese „podrska Palestini“, navodi sa da izraelski predsednik Isak Hercog koji je danas u zvaničnoj poseti Srbiji, posle toga produžava dalje, u posetu Albaniji.

Propalestinski aktivisti postavili transaprent i zastavu kod Arene u znak protesta zbog posete predsednika Izraela 2
Foto: „Podrška Palestini“

Mediji javljaju da se poseta predsednika Hercoga Srbiji odvija uz stroge mere bezbednosti. Izrael je posle Vašingtonskog sporazuma 2020. u mandatu američkog predsednika Donalda Trampa priznao nezavisnost Kosova, a potom i primio ambasadora iz Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari