Protest će ipak biti održan danas u 18 časova 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Protest protiv diktature, ipak će biti održan večeras u 18 časova na platou ispred Skupštine Srbije, uprkos jučerašnjim najavama pojedinih logističara demonstracija da to neće biti slučaj i da će napraviti pauza tokom praznika.

Kako Danas saznaje, nakon što je okončan jučerašnji protest i preko razglasa objavljeno da je sledeće okupljanje u utorak, 18. aprila, deo studenata koji se nije slagao sa tom odlukom, pobunio se i uticao na odluku onih koji su to objavili da je povuku i priklone se onima koji su za održavanje protesta.

Kako za Danas kažu logističari demonstracija koji su bili za pauzu tokom praznika, do tog zaključka su došli, s obzirom na to da među studenima postoji veliki broj onih koji su iz unutrašnjosti i koji bi za praznike otputovali kućama. Takođe, smatraju da bi odziv tokom praznika bio manji, ne zbog izostanka energije da protestuju, nego iz jednostavnog razloga obeležavanja Uskrsa.

Oni, međutim, kažu i da ne ogu, niti žele da se protive delu studenata koji je za nastavak protesta bez obzira na te okolnosti, pa pozivaju sve da se danas u 18 časova okupe ispred Skupštine Srbije.

Istovremeno, Protest protiv diktature biće danas održan i u gradovima širom Srbije, među kojima su Subotica, Novi Sad i Užice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari