Sa protesta Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog ukidanja dinara poruke međunarodnoj zajednici: Nije lako danas biti Srbin, ukidaju nam parče hleba

Ostavite komentar


  1. Dinar je opstajao na Kosovu i u periodima „najgore okupacije“, navela je ona, a njegovim ukidanjem „ukida se život“, protivno univerzalnim vrednostima na kojima počiva Evropska unija.

    Ajd i da kažem da ne znam bas tacno sve na čemu „počiva Evropska unija“ alisigurno znam da EU ne „počiva na dinaru“ !
    Inače u potpunosti razumem PROBLEME sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu !

  2. Koliko ja kontam vas jedino vucic i komp. okupljena oko njega pljacka. Zasto se bunite protiv akcije Pristine da se stane na put toj pljacki?

  3. Čim shvatite da ste u drugoj državi( našom i vašom krivicom, duga priča – zapostavljanje dijaloga, negiranje albanaca da postoje, a ima ih 80/90%, pendrek i vojska držali „red“… ) biće vam lakše. A od nas će i dalje otimati novac, pretvoriti u evre i slati vama… Počnite da radite, proizvodite, a ne da čekate milostinju od nas koji nemamo ništa više od vas…

  4. Izmanipulisana sirotinja. Njihovi prethodnici su po fazama napuštali „svetu zemlju“ sa džakovima para (sa sagledavanjem situacije još u doba JBT) i postajali odlično uhlebljene „patriote“ ali sa vrlo pristojne udaljenosti od „mesta dešavanja“. Za politikante iz svih prethodnih 30 i više godina Kosovo je „moneta“ za sakupljanje sigurnih glasova a za međunarodna potrčkala problem kakav nikada ne treba rešiti (unosne dnevnice brojnih putovanja i međunarodna „prodaja magle“ kao opis „radnih mesta“) a po potrebi povremeno pretvarati u žarište. Mogla je to biti i nešto drugačija priča (bolja po Srbiju) ali je zadnja šansa prokockana na predsedničkim izborima davne 1992. i kao i uvek – nepogrešivo lošim izborom Miloševića umesto Milana Panića. Sada je ostalo samo „konstatovanje situacije na terenu“. EUR što se tiče, kamo sreće da se uvede i ovde u Srbiji, manje bi bilo „rupa“ za neprekidne finansijske mahinacije.

  5. Ovo cmizdrenje i lelekanje u vrlo providne propagandne svrhe, ova jeftina kic-patetika je tipcna za Srpsku populaciju i uglavnom je kontraproduktivna jer kod vecine ostalih ljudi izaziva odbojnost ili cak zluradost. Malo vise serioznosti i dostojanstva bi Srbima bolje pristajalo.

  6. Gde su vam sad balvan barikade, dizanje MIG-ova i vojske u Srbiji? Tako ste urlali i za KIM-tablice pa Vučić prihvatio i to proglasio kao pobedu?

  7. Kakav je problem !? Jedva cekam da i kod nas uvedu evro. Deru nas banke na kursne razlike. Krediti u evrima a sve isplate u dinarima.

  8. Placate li struju i ostale dazbine? Zalite se bre vasem gospodaru koji manipulise vama a vi to rado prihvatate jer ne radite nista i ne placate nista tj. zivite na nasoj grbaci. Kurti ce vas uvesti u legalne finansijske tokove a ne da vam novac stize u dzakovima pa ko koliko pokrade. Zivimo u 21. veku, otvoris racun, legne ti novac, odes podignes i sve transparentno. Ne znam zasto protestvujete? Odgovara vam da ostane ovako? E zato vas ne zalim jer ste pokvareni kao i vas gospodar, antisrpska lista i ovi ovde nazadni sektasi, sve ste opljackali.

  9. Bez brige. Za mesec do mesec i po, AV će na pinku da vam objasni da je sve to baš super.

  10. Neznam u čemu je problem,osim u politici.Svi penzioneri koji radili u Srbiji ili u srpskim firmama dobijaju penziju u nacionalnim valutama)(crna gora hrvatska,slovenija,itd.zašto na kosovu ne mogu svoje prihode da dobivaju u euru.

  11. Pok. Sloba zv. Sloboda davno je, onako srpski i junacki, izjavio: „Niko ne sme da vas bije“! Nije spominjao dinar.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.