Protest Srbija protiv nasilja pomeren za subotu, pravi se prsten oko Predsedništva na Andrićevom vencu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Protest Srbija protiv nasilja biće održan 3. juna, u 18 časova, zato što je to tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi Vladilav Ribnikar – saopštio je na konferenciji Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Kako je rekao na konferenciji za novinare u parlamentu, ispred Skupštine Srbije biće postavljena velika bina gde će se obratiti žrtve nasilja ali i javne ličnosti.

– Posle obraćanja, pozivamo građane da naprave prsten oko Predsedništva Srbije, na Andrićevom vencu. Svi građani će imati priliku da Aleksandru Vučiću ostave poruku – rekao je Aleksić.

On je taj plan proevropske opozicije, koja je tehnički organizator, obrazložio time što je predsednik Srbije u nekoliko navrata uputio kako političarima tako i građanima poziv na dijalog.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21 čas.

Svi građani imaju priliku da ostave poruku predsedniku, rekao je Aleksić i pozvao da svi građani ponesu i po jedan cvet.

Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, istakao je, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

Podsetimo, za petak, 2. juna, kada je najavljen protest Srbija protiv nasilja, zakazan je i protest ekstremnih desničara pod imenom Stop nasilju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Desničari su organizovali u prethodnih tri dana dva skupa najavljujući da nameravaju u petak da se priključe građanskom protestu Srbija protiv nasilja.

Predstavnici opozicije bili su jutros na sastanku sa načelnikom policije Veselinom Milićem kako bi predupredili moguće incicdente u petak, zbog skupa ekstremnih desničara, a on im je, kako je Danas već preneo, poručio da nema bezbednosne informacije o tome da su učesnici protesta nebezbedni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari