Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 1Foto: N. Kovačević

Dvanaesti protest „Užice protiv nasilja“ održan je večeras, ispred zgrade Skupštine grada, u prisustvu oko stotinak najupornijih građana.

Na skupu, koji je trebalo da počne u 19 časova, ali je kasnio dvadesetak minuta, nije bilo govornika, već se sa razglasa puštala muzika, snimci kazivanja poezije i pesma „Vostani Serbije“.

Izostala je i protestna šetnja zbog, kako je objašnjeno, malog broja prisutnih.

Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 2
Foto: N. Kovačević

Ispred stepeništa užičke skupštine, tokom polučasovnog okupljanja, mladi su držali veliki transparent „Užice protiv nasilja“. Za to vreme okupljeni su međusobno razgovarali i povremeno se oglašavali pištaljkama i trubicama.

Nosili su i manje transparente na kojima su bile poruke: „Revolucija počinje kada ljudi više ne prihvataju nezadoviljstvo kao normalno stanje, a vi ćutite građani“, „Nema nazad, nazad su nam deca“…

Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 3
Foto: N. Kovačević

Neki su se žalili na slab odziv okupljanjima, a bilo je i onih koji su smatrali da bi i, pored malog broja učesnika protesta, trebalo organizovati šetnju i blokadu saobraćajnica u centru grada.

Rekavši za prisutne da su „veterani protesta“, Branko Ilić (DS), voditelj okupljanja, na kraju tog skupa je poručio da njima „ne treba mnogo govorancije“.

Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 4
Branko Ilić/Foto: N. Kovačević

„Hvala vam u ime svih naših sugrađana, prijatelja i komšija koji nisu došli večeras da budu sa nama“, obratio se okupljenima Ilić.

Na njegov poziv, demonstranti su apaluzom „pozdravili Užičane koji nisu došli na protest“, a potom dodao da „se nada da će ipak jednom doći“.

Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 5
Foto: N. Kovačević

„Večeras neće biti šetnje, zbog malog broja ljudi“, saopštio je Ilić.

„Još jedan prođe dan, a gospodin Aleksandar Vučić je još uvek na vlasti. Zapamtite to“, poručio je Ilić, na šta ga je neko od prisutnih opomenuo da „to ime ne pominje“.

Protest „Užice protiv nasilja“: Okupljanje bez govornika i protestne šetnje (FOTO) 6
Foto: N. Kovačević

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari