Protesti u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici: Šta je razgraničenje?

Ove subote protest se iz severnog dela Mitrovice seli u Gračanicu

Ostavite komentar


  1. Sramota što nas predsednik smatra debilima, pa svakodnevno izgovara gnusne laži i nema hrabrosti da kaže koji su mu ciljevi.Da nas je ujedinio oko zajedničkih ciljeva, tada bi imao jedinstvenu podršku cele Srbije za bilo kakvo rešenje oko Kosova i drugih bitnih pitanja. Ovako sam sebe na svakom koraku sapliće na putu bez povratka. Neshvatljivo da čovek kao on, prosečne inteligencije, solidnog obrazovanja, ne ume da napravi kontakt sa narodom. Žalosno.

  2. Znaš dobro šta je „Razgraničenje“ ako si zaista sa KiM. Takođe znaš da Albanci priznaju jedino čvrstu granicu i među. Ako to nemaju onda teže da se šire proterujući lokalno stanovništvo i onda ono njihovo: „Čije su ovce toga je i planina“…
    Dobro znaš da je Severno od reke Ibar i nazovi KiM (jer nikada taj kraj nije do 1957.god pripadao Kosovskoj oblasti ili Sandžaku ili Vilajetu) je etnički čisto srpski i zašto da tih oko 60-tak hiljada Srba budu taoci Kosovske multietničnosti jer oni nikada ne mogu biti „Kosovari“ tj. nacija bez jezika, vere i kulture.
    Nepravedno je, a znamo da nas je Bog uvek kažnjava zbog toga što nismo jedinstveni i što se ne držimo onog uklesanog u grb Srbije, Svetosavskog: „Samo Sloga Srbina Spašava“ već Vam je moto, dušmansko: „Ne daj Bože da se Shkinje, Shkavele (pogrdni izraz za Srbe) slože“…
    I najzad smo se na KiM složili i sa Srpskom Listom osvojili više od 5, 6% glasova izašlih na prošlim parlamentarnim i lokalnim izborima. Naravno tek kada je država svom snagom i logistikom podržala. Umesto da i Vi Branislava izrastete u autentičnog srpskog lidera, naravno u okviru SL vi pokušavate da budete kopija nekih isluženih i olinjalih političkih autsajdera poput Rade Trajković za koju ja najmanje mogu da pričam već Vi iz Gračanice.
    Dakle. Ostanak Zubinog Potoka, severne Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića u Srbiji. Sa njima i Jezero Gazivode i hidrosistem Ibar-Lepenac i RMK Trepča. Tako i NATO kaže i još kaže da su Albanci iz Preševa i Bujanovca Potrošili svoje pravo na Samopredeljenje jer je OVPBM digao krvavi ustanak koju je baš NATO ugušio.
    ZSO u punom obimu i sa izvršnim ovlašćenja za preostalih šest srpskih opština i sedmom Gorom.
    Eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha po Vatikanskom ili Atoskom modelu sa putnim koridorima preko Mokre Gore na severu i Binačke Morave na istoku. Tako će Srbi imati potpunu autonomiju i raspolagati sa vodenim resursima (Jezero Gazivode) čijom će vodom koju koriste isključivo Albanci Srbija praktično sve i ZSO i eksterotijalnost SPC platiti. Čak i sa RMK Trepčom kao mešovito srpsko – kosovskog konzorcijuma jer od 6 rudnika je na teritoriji Srbije a ona dva Kosovska su u okviru ZSO odnosno opština sa apsolutnom srpskom vlašću. Ostalo je već regulisano ustavom R. Kosovo samo će Srbija imati veću mogućnost pritiska da se ustav poštuje kao što to radi sa BiH odnosno R. Srpskom.

  3. Ko se i zašto boji vešala!? Što se mene tiče treba svi da ih nose…

    P.Sajdzo 2019.g.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.