Prpa: Vučić svih ovih godina pokušava da izgradi kult ličnosti

Ostavite komentar


  1. Pokušava na primitivan i populistički način, i nažalost, kod sirotinjske Srbije uspijeva. Srbi su, u većini, konzervativan narod nesklon promjenama, i sklon vođama koji treba da riješe njegove muke. Srbi su još mentalno u blatu početaka 20. stoljeća. Ne rugam se nego posmatram ui zaključujem jer živim tu, u Srbiji već 30 godina. Srpska elita je također, oportunistička i konformistička. Ili „mudro“ šuti ili se priklanja vlasti. Teško će ovo naprijed. Preteško.

    1. „Kult ličnosti“?! Šta znači konstatacija, „pokušava da izgradi kult ličnosti“? Da li to može svako, da li to zavisi od Vučića ili, od onih koji će ga prihvatiti kao ličnost? Vučić može da gradi bilo šta ali, taj njegov „gradjevinski rad“ treba da valorizuju drugi, odnosno, narod. Ne može Vučić da nametne svoj kult bilo kome niti neko može da omalovaži taj kult ako je on zaslužio takav status? Svi bismo mi gradili kult ali su nam dela nepoznata i nepriznata. Nažalost, ili na sreću, ocenu daje narod, ma kakav on bio. Šta reći za ostale u regionu? Svi se divite Milu Djukanoviću a on vlada kao car Bokasa?! U politici ne vrede emocije. Ništa ne znače ni simpatije ni mržnja. Prema tome, ovaj sud gospodje Prpe doživljavam kao izliv njenih ličnih frustracija.

  2. E ako Vucic nije uspeo da ubedi pojedince posle toliko godina rada I napretka,tim pojedincima niko nikad nece biti dobar.

  3. Smeta mi sto ste se blago borili protov kulta Josipa Broza, stavise naginjete toj proleterskoj opciji. Molim samo da bude arsin isti za sve.

  4. A zasto Prpa ni jednom recju nije spomenula sudjenje ubicama njenog druzbenika. Upravo za Vuciceve vlasti ce se osuditi uprkos tvojoj opstrukciji i dvadesetogodisnjem cutanju. Za sta si dobro „Placena“ petnestogodisnjim direktorovanjem u Istorijskom Arhivu Beograda. Cak si umesto svedoka tuzitelja neocekoivanim osporavanjem svedocenja Legije i tvrdnjom da niko od optuzenih i ako je sve njih videla vise puta i licno poznavala i ubica ju je onesvestio tek posle ubistva Curuvije, i tako postala svedok odbrane masovnim politickim ubicama sa na desetine ubijenih politickih protovnika na dusi.

  5. To sto je bez skrupula Vucica ne odvaja od JBTa, naprotiv to ih spaja. No i ova mogucnost demokratije je bolja od jednopartijske diktature sa kultom JBT. Stavise, protesti dovode u pitanje teoriju o sklonosti modernih Srba da lako i bez otpora prepustaju polje slobode. Ne vrtimo se u krug, samo smo se malo zagrcnuli.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.