Prva reakcija iz Prištine na likvidaciju kod Loznice 1Printskrin Kossev

Kosovsko MSP, odnosno Kancelarija za vezu Kosova u Beogradu, uputila je zahtev srpskim vlastima o potvrdi identiteta danas ubijenog napadača u Srbiji, a koji je preksinoć ubio jednog, a ranio drugog policijskog službenika u Loznici, saopštili su danas.

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore, Kancelarija za vezu Republike Kosovo u Srbiji, nakon prijava o ubistvu državljanina Republike Kosovo u Srbiji, zatražila je od srpskih vlasti da potvrde identitet ubijenog“.

Ističu da je će javnost biti obaveštena čim bude novih informacija o slučaju.

Da je likvidiran ubica policajca u Loznici, danas je saopštio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić.

On je danas sa lica mesta, iako nije izneo ime ubijenog muškarca, kazao da je isti lociran zahvaljujući fotografiji, potvrdivši tako da se radi o traženom Fatonu Hajriziju.

„Izdali smo fotografiju. To je pomoglo, meštanin ga je prepoznao jer tražio je vodu od njega. Meštanin je prešao dva kilometra da bi dojavio policiji. Neprospavane noći su za nama, samo združeni udar svih može da da rezultate. Mi ćemo raditi na centralizovan način, da budu angažovani pripadnici lokalne i specijalne jedinice zajedno“, rekao je Dačić.

Podsetimo, trisedesetčetvorogodišnji Nikola Krsmanović podlegao je povredama, a njegov stariji kolega je teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila preksinoć u Loznici, u Lipničkom Šoru.

Na njih je ispaljeno nekoliko hitaca u trenutku kada su prišli automobilu tutinskih registarskih oznaka radi kontrole. Nakon pucnjave, oba putnika iz njega su pobegla.

Tragalo se za muškarcem čija su kosovska i nemačka dokumenta pronađena u ovom vozilu, Artanom Hajrizijem, ali su srpske vlasti od juče proveravale navodne informacije da to zapravo nije bio on, već njegov brat upravo Faton Hajrizi, begunac recidivista iz zatvora na Kosovu.

MUP je ranije danas zvanično i saopštio da počinje potragu za potonjim, objavivši i njegovu sliku, ali i apel građanima na saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari