Prvanović: Nadzorni odbor da konstatuje da građanima nije obezbedio kvalitetnu izbornu kampanju 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Član skupštinskog Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je danas da u završnom izveštaju o izborima 17. decembra, to telo treba da konstatuje da nije uspelo da građanima obezbedi kvalitetnu izbornu kampanju.

Prvanović je u pisanoj izjavi ocenio da Odbor treba da konstatuje i da je kampanja bila „potpuno neregularna“ jer po njegovim rečima, elementarna ravnopravnost kandidata nije bila obezbeđena.

„Naša krivica, mislim na Nadzorni odbor, je što smo zakazali po prvom od ova dva pitanja i to moramo, kao časni ljudi, da priznamo. Krivica je drugih što su uništili svaku mogućnost da se izbori smatraju regularnim u smislu ravnopravnosti, ali mi, kao Odbor, to moramo da konstatujemo“, naveo je Prvanović.

Upozorio je da bi eventualna odluka Nadzornog odbora da su izbori protekli „kako treba“, predstavljala „skandalozno zataškavanje“.

„Šta više, kada bismo tako nešto i konstatovali, to bi, od strane ogromnog broja zemalja koje su upoznate sa izveštajima o ;minulim izborima od strane međunarodnih posmatrača, bilo ocenjeno kao besramni pokušaj zataškavanja već ustanovljene i nesporne neregularnosti“, naveo je član Nadzornog odbora za kampanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari