Prvanović: Nadzorni odbor da osudi zloupotrebu položaja Vučića 1Slobodan Prvanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović zatražio je od ovog tela da osudi „zloupotrebu položaja i kršenje zakona od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ nakon njegovog gostovanja u emisiji Hit-tvit na TV Pink.

„Aleksandar Vučić je najavljen kao Predsednik Republike, pri čemu on nije napomenuo da u emisiji ne nastupa kao Predsednik Republike već u svojstvu građanina, člana stranke ili političara. U toku emisije se sam pozivao na to da je predsednik. Predsednik Republike Aleksandar Vučić je eksplicitno naveo da učestvuje u izbornoj kampanji, podržavajući jednu izbornu listu, čime je razvejao sve sumnje, ako je sumnja uopšte i postojala, da se bavi ogoljenom političkom agitacijom sa mesta Predsednika Republike“, stoji u sopštenju Prvanovića, piše N1.

Dodaje da se Vučić bavio pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima Predsednika Republike.

„Ovo gostovanje se ni na koji način ne može smatrati podnošenjem izveštaja o radu Predsednika Republike, pri čemu se bavio i skandalozno prizemnom ličnom diskvalifikacijom političkih protivnika“, naveo je Prvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari