"Ko prespava izbore, nek ostane u večnom političkom snu": Sa konvencije "Biramo borbu" poručeno - svi na izbore 1Foto: Vojin Radovanović / Danas

Biljana Đorđević, iz Zeleno- Levog fronta, rekla je tokom završne konvencije koalicije Biramo borbu u MTS dvorani da ovo nije borba samo za Beograd, već za čitavu Srbiju, svaki grad i opštinu.

Navela je da je plan jasan – ujedinjenje opozicije, učešće i pobeda na lokalnim izborima i izgradnja infrastrukture koja će izneti još pobeda kako bi se SNS razvlastio na svim nivoima.

Kandidat za gradonačelnika Valjeva, Ivan Manić, iz koalicije Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može sve, poručio je da je izabrao borbu da ne bi strepeo da će „zvono odzvoniti prekasno da za sebe i svoju ćerku učini nešto da ova zemlja bude bolje mesto za život“.

Dodao je da borbu bira zbog dece koja decenijama odlaze iz Valjeva i drugih opština.

Poručio je da su prošle godine neki optuživali tu decu za društvo koje su njegove generacije decenijama stvarale.

„Za poljoprivrednike, za ljude koji od jutra do sutra rade mukotrpno. Posetili smo nekoliko sela nigde nismo videli toliku zahvalnost kao kod tih ljudi“, poručio je.

"Ko prespava izbore, nek ostane u večnom političkom snu": Sa konvencije "Biramo borbu" poručeno - svi na izbore 2
Foto: Vojin Radovanović / Danas

Ovoj vlasti, za koju je rekao da je najgora ikada, ne trebaju, smatra, poljoprivrednici već motači kablova i rudnici.

Anna Oreg iz koalicije Udruženi za slobodni Novi Sad rekla je da u Novom Sadu nema opozicione stranke koja je odlučila da ne bira borbu, te da su i levi i desni stavili svoje razlike po strani.

Oreg je sve sugrađane zamolila da podrže novosadsku listu koja je pod brojem 11.

Na konvenciji su brojne javne ličnosti, poput advokata Rodoljuba Šabića, psihologa Žarka Trebješanina, bivšeg premijera Zorana Živkovića, glumca i bivšeg predsednika PSG Sergeja Trifunovića i estradnog umetnika Milana Topalovića Topalka, i drugih.

Kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije Biramo Niš, Đorđe Stanković, pozvao se na primer iz nemačke Bundeslige u kojoj je pobedu odneo fudbalski klub Bajer Leverkuzen koji je prošle sezone bio poslednji.

"Ko prespava izbore, nek ostane u večnom političkom snu": Sa konvencije "Biramo borbu" poručeno - svi na izbore 3
foto: Vojin Radovanović/Danas

Za Vučevića je rekao da je baksuzni premijer.

Dodao je da ono što se dešava u Nišu je proizvod velike borbe poslednjih godina, ali i postojanja jedne generacije mladih ljudi koji žele da se bore za svoj grad i interese sugrađana.

„Svaka generacija je imala svog Vuka Draškovića, dok ga nisu očistili nisu imali promene. Mi smo očistili svog Vuka Draškovića i sad idemo u promene „, poručio je Stanković.

Rekao je da se nada da će promena doći i iz Niša ali i iz Valjeva, Novog Sada…

Kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda Miloš Pavlović, ispred Biramo Beograd, zahvalio se svima što su se organizovali dok ih „ponižavaju i vređaju inteligenciju i dok nas kradu“.

Pavlović je rekao da se to ponižavanje dešava svaki put kada ne žele da upišu dete u vrtić jer roditelje drugačije misle, kafa odbiju donaciju za dečiju kliniku…

„Vređaju nam inteligenciju kafa nam kažu da su piloti bili pijani dok su vozili vojni helikopter, da ne znaju koje vozio automobil kada je stradala Stanika Gligorijević“, rekao je.

Pavlović je kritikovao EXPO i „poklanjanje Generalštaba“.

Poručio je da je SNS osvojio Beograd uz lažni patriotizam i lažnih obećanja.

Nemali je broj onih koji su morali da kupe stanove j Beogradu na vodi jer im je tako naređeno, poručio je i dodao da je Beograd postao centar Evrope za pranje novca.

Kandidat za gradonačelnika Beograda, Dobrica Veselinović istakao je u čemu je sve kandidat koalicije oko SNS Aleksandar Šapić bolji od njega.

 

„Neki bi rekli da je lepši od mene. Sigurno igra vaterpolo bolje od mene, sigurno ima veću kuću i više para. Sigurno zna da kaže „r“ bolje od mene. Ali apsolutno nema pojma da vodi Grad“.

Poručio je da su ih napadali i jedni i drugi i da su neki hteli da vlada depresija, da se ne preuzima odgovornost.

Opštine i gradove, poručio je, neće preduzimati bez borbe.

Na njegove reči da 2. juna će doći do pobede, okupljeni su uzvikivali „Pobeda, pobeda“.

„Ovo nije sprint, ovo je maraton. Drugog juna bez obzira kakvi rezultati budu, borba mora da se nastavi“, naveo je.

Veselinović je poručio da je on za tu borbu spreman.

Nakon predstavljanja kandidata na binu su izašli funkcioneri stranaka koalicije „Biramo borbu“.

"Ko prespava izbore, nek ostane u večnom političkom snu": Sa konvencije "Biramo borbu" poručeno - svi na izbore 4
foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić poručio je da su oni samo deo ujedinjenih građana Srbije za borbu i pobedu. Samo takvi smo jaki i snažni, naveo je.

Predsednik Novog lica Srbije Miloš Parandilović poručio je da je Aleksandar Vučić „ponajmanje predsednik Srbije, a ponajviše šef mafije“.

Ne možemo da prespavamo izbore, kao što to kažu neke naše kolege iz opozicije, rekao je on.

Dodao je da tokom vlasti Aleksandra Vučića nikad neće biti bolji izborni uslovi i da se režim mora pobediti po njihovim pravilima.

„Oni koji su odlučili da spavaju najbolje bi bilo da ostanu u večnom političkom snu“, poručio je.

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić rekla je da su lokalni izbori važni jer bez njih nema pobede nad „autokratskim režimom Aleksandra Vučića“.

Predsednik PSG-a Pavle Grbović poručio je da će glasanje za „najslabiju kariku“, aludirajući na popularni kviz, biti u nedelju, i da će to u Beograd biti dva Aleksandra. „Pa neka se odluče koji je od njih“, naveo je.

Poručio je i da drugog juna počinje oslobađanje Srbije koje „više niko neće moći da zaustavi“.

Kopredsednik Zeleno- levog fronta Radomir Lazović poručio je da SNS-u nije bilo dovoljna ni kupovina glasova, niti dovođenje birača da osvoje vlast u decembru. Poručio je da je ceo svet video krađu izbora i da su promenili odnos EU i međunarodne zajednice prema ovom režimu.

Onima koji su zbunjeni ništa ne zameramo, samo vas pozivamo da se uključe, poručio je.

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta naveo je da je vreme za dela, a ne za reči.

Poručio je da će ministar Goran Vesić „kako je krenuo, završiti kao ministar za okopavanje kukuruza u Zabeli“.

„Institucijama ove zemlje vlada prostitucija, našem sudstvu potreban je sudija Falkone, našem zdravstvu potreban je Če Gevara. Ima nas puno ovde, šta ćemo da radimo sutra kad se pojave bageri kod Sajma?! Hoćemo da ćutimo ko pi*ke?!“, poručio je Jovanović Ćuta.

Posle drugog juna „čeka nas unakrsna paljba sa svih strana“, naveo je i dodao da je za one koji su odlučili da ostanu kod kuće, odnosno bojkotuju, ispali veći neprijatelji nego SNS.

„U Novom Sadu nekakav Boske, u Beogradu Gangula, a dole Radoičić. Mi smo našu gamad sa Stare planine oterali, oteraćemo i vas. Drugog juna svi na izbore“, poručio je predsednik Ekološkog ustanka.

Koaliciju Biramo borbu čine ZLF, PSG, NPS, NLS, DS, i Ekološki ustanak.

Lokalni izbori i izbori za Skupštinu grada Beograda održaće se 2. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari