PSG: Evrointegracije s promenom vlasti 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Pokret slobodnih građana (PSG) pozdravio je danas Strategiju Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan, jer se njom konačno u žižu pažnje stavlja vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava.

Evropska komisija je u Strategiji na stranu stavila sve lažne reforme kojima se hvali većina vlastodržaca na Zapadnom Balkanu, u Srbiji svakako, kritikovala postojeće stanje i zahtevala napredak u pitanjima ključnim za dostojanstvo i slobodu čoveka, piše u saopštenju PSG.

„Vladavina prava, ljudska prava i dobra uprava moraju biti značajno unapređeni. Reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i reforma javne uprave moraju da proizvedu stvarne rezultate, a rad demokratskih institucija mora se ozbiljno poboljšati“, navodi PSG deo sadržaja STrategije.

Citirajući da se ekonomske reforme moraju sprovoditi snažno tako da utiču na strukturne nedostatke, nisku kompetitivnost i visoke stope nezaposlenosti, Pokret dodaje da se posle toga „čovek mora zapitati“ čime se to vlast u Srbiji toliko hvali?

Ali i zašto su je pojedini zvaničnici EU u prošlosti hvalili i time ugrozili kredibilitet evropske administracije, piše u saopštenju.

Pokret slobodnih građana tvrdi da vlast Aleksandra Vučića ne zna, ne sme, ne može i neće da gradi Srbiju tako da postane normalna, uređena evropska država, jer je to suprotno svemu na čemu je ta vlast sazdana.

Zbog toga, dalje evropske integracije, ali i bolji život građana Srbije moraće da sačekaju promenu vlasti, koja će, verujemo, početi već od skorih beogradskih izbora, zaključuio je PSG

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari