PSG Novi Sad: Macak i Gajić nagrađeni za prljavi politički posao na Filozoskom fakultetu zaposlenjem u Skupštini Vojvodine 1Doto: Danas/A. L.

Pokret slobodnih građana je saopštio da su u Skupštini Vojvodine zaposleni Ivana Macak i Aleksandar Gajić koji su umešani u dešavanja oko izbora za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu.

Oni su ocenili da je skandalozno da se osobe koje su, kako su naveli, „poznate po nasilju prema studentima na Filozofskom fakultetu“, dobile posao u Skupštini Vojvodine.

Ivana Macak je predsednica Studentskog parlamenta na Filozofskom, dok je Aleksandar Gajić, doktorand sa Odseka za istoriju, potpredsednik izborne komisije na Filozofskom fakultetu.

Predsednik Vojvođanskog odbora Miroslav Ilić kaže da ova imenovanja „na najbolji način oslikavaju kako SNS nagrađuje svoje udarne pesnice i omogućava im da nastave da maltretiraju građane koji se bore za slobodu“.

„Predsednica prorežimskog studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivana Macak od utorka je zaposlena u Skupštini Vojvodine. Ona je poznata po tome što je šamarala svoje kolege studente pre mesec dana iz grupe STAV, a onda teatralno pala i odvezena kolima Hitne pomoći, pokušavajući da spreči disciplinsku prijavu, što joj nije uspelo. Osim šamaranja kolega, njena preporuka je i to što je bila prva na listi Ruske stranke na proteklim izborima u Novom Sadu. Drugi student koji se istakao u nelegalnim izborima na Filozofskom fakultetu je Aleksandar Gajić, član SNS-a zadužen za ‘brojanje’ glasova i čuvanje kutije, što je i činio nasiljem prema drugima, o čemu su svedočili i mediji i video zapisi. On je 10. maja postavljen za savetnika predsednika Skupštine Vojvodine Balinta Juhasa, rešenjem odbora za administrativna i mandatna pitanja Skupštine Vojvodine. Sigurno će g. Juhas primiti dobre savete od g. Gajića kako da se obračuna sa opozicijom“, kaže Ilić.

Šef vojvođanskog odbora PSG-a i poslanik u Skupštini Vojvodine je dodao da su ova imenovanja poniženje za sve građane pokrajine i da se ovim oslikava odnos rukovodstva Univerziteta prema koaliciji SNS i SVM-a, kao i da se ovim gazi autonomija Univerziteta.

Pre više od mesec dana, prilikom blokade glasanja na Filozofskom fakultetu i koškanja, snimljen je momenat kada je Gajić odgurnuo studentkinju iz STAV-a, ali se sve završilo tako što je na pod pala Macak.

Ivana Macak bila je i jedna od organizatora protesta protiv profesora Dinka Gruhonjića na Filozofskom fakultetu, kada su ovu ustanovu blokirale pre svega mlade osobe koje nemaju veze sa fakultetom i za koje će se ubrzo ispostaviti da su povezane sa Srpskom naprednom strankom.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari