PSG: Skupština Srbije da potvrdi da je ulazak Srbije EU i dalje glavni cilj

Ostavite komentar


  1. Odbor za spoljnu politiku PSG, koja nije parlamentarna partija, traži od parlamenta, gde sede samo poslanici vladajuće većine i njihovi poslušnici, da se usvoji rezolucija, kojom se potvrđuje da je prioritet zemlje ulazak u EU, iako je pre mesec dana unija odbila da otvori pregovore sa S. Makedonijom i Albaniji i od najviših evropskih zvaničnika smo dobili potvrdu da u dogledno vreme, dok se ne reše unutrašnji problemi, neće biti prijema novih članica. Verujem da su u Briselu odlično upoznati da se u Srbiji krši demokratija, da nema slobode medija, da se pravosuđe kontroliše, da nepotizam i korupcija nikad nisu bili veći,a uprkos svemu navedenim briselski službenici ne samo da nijednom nisu dobronamerno upozorili režim,već pozivaju opoziciju da da legitimitet ovakvom stanju, tako što će izaći na izbore.

  2. Pitajte narod sta misli o tome a ne samo stotinu poslanika koji i da hoce nesmeju da se drugacije izjasne. Narod zna stasu nam 1999 godine uradili ti Evropejci, a sta nas ceka ako bi nedaj boze nekada i usli u tu EU.

  3. Valjda cilj treba da bude jaka i nezavisna Srbija a ne ulazak u neke po svemu sudeći propale saveze?

  4. Mislim da Srbija treba da, po uzoru na zemlje clanice EU, izvrsi reforme sistema, a to da li cemo i mi biti clanica, nije ni vazno. Ne mislim da tamo cvetaju ruze.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Adel Slatina: BNV je mesto za zajednički rad, a nesuglasice su za lokalne parlamente 10

INTERVJU Adel Slatina: BNV je mesto za zajednički rad, a nesuglasice su za lokalne parlamente

Situacija u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) je stabilna i produktivna zahvaljujući dobroj saradnji sa našim partnerima. To nam omogućuje da zajedno radimo na prioritetima bošnjačke zajednice. Iako se suočavamo sa određenim izazovima i manjim opstrukcijama od strane Stranke pravde i pomirenja (SPP), to značajno ne narušava naš rad. Fokusirani smo na konstruktivan dijalog i saradnju sa svim političkim akterima, jer verujem da je zajedništvo ključ za ostvarivanje naših ciljeva, ocenio je u razgovoru za Danas novi predsednik BNV Adel Slatina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.