PSG: SNS u vladi sa Haradinajem 1

Pokret slobodnih građana (PSG) optužio je danas vlast u Srbiji da je „donela još jednu nerazumnu i teško objašnjivu odluku“ da Srpska lista, koja je u suštini kosovski ogranak Srpske napredne stranke (SNS), uđe u Vladu sa ratnom koalicijom čiji će premijer biti Ramuš Haradinaj.

Posle nekoliko konferencija za novinare tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i direktora kancelarije za Kosovo Marka Đurića na kojima je Haradinaj nazivan ubicom, koljačem, silovateljem koji je ubijao decu, danas kosovski SNS uobličen u Srpsku listu ulazi s njim u vlast, ukazuje PSG.

Taj pokret u saopštenju pretpostavlja da će se francuski zvaničnici naći u čudu kada saznaju za tu činjenicu, jer je Srbija kao država gotovo prekinula diplomatske odnose sa tom zemljom zbog odluke tamošnjeg suda da ne izruče Haradinaja Srbiji zbog optužnice koja postoji protiv njega.

Prema oceni PSG, pošto nema nijednog poslanika niti predsednika opštine sa srpskom većinom iz Srpske liste, a da nije istovremeno i član SNS, „objašnjenje da su odluku o ulasku u koaliciju doneli predstavnici Srpske liste zvuči licemerno i vređa zdrav razum“.

Umesto da uslov za ulazak u vlast koja zavisi od srpskih poslanika bude formiranje Zajednice srpskih opština, status Trepče i Ski centra Brezovica, uzurpirana privatna imovina, kulturna i istorijska baština, nepoštovanje srpskog jezika i drugi nagomilani problemi, jedina tačka sporenja je bila da li će dobiti još jednog ministra u vladi, navodi PSG. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari