PSG povodom ubistva policajca u Loznici: Stranačkim vođenjem urušen bezbednosni sistem; Vulinova stranka ih optužuje za političku zloupotrebu tragedije 1Foto: BETAPHOTO/ MUP SRBIJE

Pokret slobodnih građana izražava saučešće porodici ubijenog policajca N. K. i smatra da je ovaj nedopustivi napad na policiju noćas kod Loznice, u kome je ranjen i policajac V. I, pokazatelj da se Srbija suočava sa ozbiljnim pretnjama koje zahtevaju bolji rad čitavog bezbednosnog sistema.

PSG navodi da je ovo drugi slučaj napada na policiju u mesec dana, ovog puta i sa smrtnim posledicama po jednog policajca, nakon napada kod izraelske ambasade.

„Smatramo da je došlo do ozbiljnog urušavanja bezbednosnog sistema Srbije kao posledica lošeg rukovođenja i postavljanja stranačkih ljudi poput Vladimira Orlića, Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića i Ivice Dačića na ključna mesta u policiji, vojsci i BIA“, navode.

PSG dodaje da „njihovim lošim rukovođenjem, progonom svakoga ko nije odgovarao stranačkom vrhu i korišćenjem resursa bezbednosnih sistema za ličnu samopromociju došlo je do toga da u Srbiji imamo najokrutnije kriminalne klanove, masovna ubistva i ubistva policajaca, i da se građani osećaju nebezbedno“.

Pavle Grbović
foto FoNet Milica Vučković

„Bezbednosni sistem bi, umesto toga da bude pretorijanska garda SNS-SPS vlasti, trebalo da bude fokusiran na uočavanje i otklanjanje svih potencijalnih pretnji, jer u suprotnom nikada neće biti dovoljno jak i sposoban da osigura bezbednost za sve građane, a što bi trebalo da bude suština njegovog postojanja“, stoji u saopštenju.

Torbica: Politička zloupotreba

Bojan Torbica, poslanik i zastupnik Pokreta socijalista, stranke vladajuće većine čiji je osnivač Aleksandar Vulin, reagovao je na saopštenje PSG-a rekavši da je u pitanju politička zloupotreba tragedije u cilju napada na političke protivnike.

On je izneo niz uvredljivih kvalifikacija, a takođe je naveo da „koristiti tragediju, smrt policajca na dužnosti za napad na političke protivnike je bedno čak i za izdajnike koji priznaju takozvano Kosovo“.

„Ali, u jednom jesu u pravu, da sve službe rade svoj posao, veći deo rukovodstva PSG bio bi procesuiran zbog upotrebe narkotika, a ne samo njihov nekadašnji predsednik Sergej Trifunović“, naveo je Torbica, a prenose režimski mediji.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Kurti: Nema informacija o ubistvu policajca u Srbiji

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari