PSG : Vladajuća koalicija ugrožava IT sektor besmislenim izmenama zakona

Ostavite komentar


  1. Svako ko želi posao i ko je spreman da radi, posao može da nadje i u našoj zemlji.

    1. I to veoma dobar posao, plaćen po svetskim standardima, pai bolje. Iz iskustva….

  2. Jer svi bi trebali da slušamo šta Trifunović priča! Postao je i on neki „političar“. Prestani da lupetaš o stvarima koje ni sam ne razumeš.

  3. Deca ne bi trebala da slede Trifunovića jer nije dobar primer za njih

  4. Ostacemo jos 3 godine dok idemo olaksice (70% poreza ne placamo u prvoj godini, u drugoj 65%, u 3. 60%), tako da nam plata ostaje maltene nepromenjena. 3 soma pre, 3 soma posle (- porez na dohodak) Posle 3 godine cao botovi i motaci kablova.

    1. IT preduzetnici koji sarađuju direktno sa inostranstvom se već uveliko sele iz digitalne Srbije!!!

      1. I mi koji radimo za domace cemo za vama za 3god najkasnije. Ja i zena i dete. Taman imamo 3 god da vidimo gde cemo.

        1. Mi ćemo ove godine van vukoyebine, dosta je čekanja, život ne čeka. Srećno svima!

  5. Tako je, 30000 (trideset hiljada) preduzetnika je već zatvorilo svoje firme u poslednjih nekoliko meseci i time su rekli šta misle o ovom zakonu. Ako država misli da može da se igra sa IT sektorom grdno se vara. Da li neko može da kaže koliki su gubici države (u milionima eura mesečno) zbog toga što imamo alave političare, čijom zaslugom je došlo do ove katastrofe.

  6. Jeste još samo da i tebe neko shvati za ozbiljno…Druže, glumac si ti ipak !

  7. Pa sta ce botovi..nemaju pametnija posla…Nema da nose letke i idu od kuce do kuce … a nema ni sendvica … 🙂

  8. Radim u IT sektoru i mislim da nije pošteno da mi imamo neke specijalne uslove u odnosu na ostale zaposlene. Ipak, takve specijalne uslove imaju advokati, a BDP-u skoro da i ne doprinose, pa sa te strane ovo nije u redu. Da ne pričam o tome da IT čini 20% BDP-a, i da bi nama mnogo značilo da ta sredstva uložimo u razvoj, a ne u poreze i doprinose. To bi doprinelo još većem rastu, pa bi za jedno 5 godina moglo da se uradi što i sada. Ipak, i ove 3 godine subencija nisu loša stvar. A PSG da stvarno misli da se bori za ljude bi ovo pitanje zanimalo mnogo ranije, bar pre 6 meseci, ako ne i više. Sada je kasno jer smo od 1. marta svi prešli na normalan radni odnos i zatvorili paušalne radnje.

  9. Opozicijo uzalud trud dzaba vam sve. Zna se kome narod veruje i ko radi za narod. Narod će uvek biti na strani ljudi koji se bore i rade.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.