Predstavnici Akcionog tima predstaviće danas glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu psihološki profil haškog optuženika Ratka Mladića, ali i nova saznanja o njegovim pomagačima, saznaje Danas od izvora bliskom Akcionom timu.

Prema njegovim rečima, u psihološkom profilu se ocenjuje da Mladić, ipak, neće pristati na dobrovoljnu predaju, jer je reč o profesionalnom vojniku s velikim ratnim iskustvom. Naš sagovornik takođe ukazuje i da Mladić po svemu sudeći nije promenio lični opis kao što je to uradio Radovan Karadžić i da ima veliko i jako lično obezbeđenje.

Po saznanjima našeg lista, glavnom tužiocu biće predstavljen dosadašnji rad Akcionog tima na potrazi za Mladićem i Goranom Hadžićem i ukazano postojanje političke volje da se saradnja sa Tribunalom završi, kao i na jedinstvo civilnih i vojnih obaveštajnih službi u potrazi sa preostalim haškim beguncima. Na sastanku će, prema tvrdnjama sagovornika Danasa, biti reči i o pristupu arhivama i svedocima, kao i o detaljnim podacima o kretanju haškog optuženika Radovana Karadžića pre hapšenja 21. jula u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari