"Vučić video i stranu umešanost u pokušaju Vagnerove pobune" 1Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV POOL (arhivska fotografija)

Strano učešće i podrška pobuni Vagnerovog PMC-a je nesporna, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenose ruske RIA Novosti pod naslovom „Vučić je video i stranu umešanost u pokušaj Vagnerove pobune“.

Kako je Vučić istakao na TV Pink, nema sumnje da je neko „spolja“ umešan. Prema njegovim rečima, strane službe su uvek umešane u „bezbroj stvari“, prenose RIA Novosti.

Srpski lider je dodao da su u Rusiji strane službe tačno znale i odabrale pravu temu, dodajući da na nekim mestima imaju korumpirane ljude. Vučić se zapitao da li to može biti razlog da napadne svoju zemlju i zabije nož u leđa u najtežem periodu? „Naravno da niste, ali uradili ste to jer su vam pomogli mnogi autsajderi koji su imali velika očekivanja“, kaže on.

Prema njegovom mišljenju, ruski predsednik Vladimir Putin je svojom „odlučnom izjavom i čvrstim stavom” „lično sve ovo zaustavio, inače niko ne bi mogao da zaustavi”. Istovremeno, Vučić je konstatovao i doprinos beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka rešavanju situacije.

Ranije je objavljeno da su predstavnici Severnoatlantske alijanse u subotu održali neformalne razgovore sa ruskim Ministarstvom odbrane, uveravajući da nemaju nikakve veze sa situacijom sa Vagnerovim PMC, navode RIA Novosti.

RIA Novosti podsećaju, u subotu je štab Južnog vojnog okruga zauzeo PMC Vagner, ali je nakon pregovora sa šefom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, osnivač PMC Jevgenij Prigožin rekao da je odlučio da rasporedi svoje kolone i vrati se u terenski logori prema planu. Predsednik Vladimir Putin je izrazio zahvalnost Lukašenku na obavljenom poslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari