Gradonačelniku Zvečana zabranjen prilazak mestu incidenta jer bi to moglo da izazove provokacije 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Portparolka opštine Zvečan, u kojoj je tokom noći došlo do ubistva policajca, a zatim i do višečasovne pucnjave, Diezla Uka izjavila je da je gradonačelnik te opštine Iljir Peci zatražio da priđe licu mesta, ali da mu je to onemogućeno od strane policije.

Ona je za Gazetu Express rekla da je situacija u Zvečanu i dalje napeta, te da je gradonačelniku Peciju odlazak zabranjen uz obazloženje da bi to moglo da izazove provokacije.

„Koliko ste vi informisani, toliko smo i mi, to jest situacija je ista, Bajagi je napeto, pucnjava ne prestaje, posebno u delu gde je izvršen atentat na naše policajce. Tražili smo od policije da obiđemo taj deo u tom selu, ali nam nisu dozvolili. Bili smo ranije u bolnici gde smo obišli ranjenog Albanija. Hteli smo da idemo u Banjsku, ali nam nisu dozvolili zbog napete situacije i prema rečima policije i obezbeđenja, problem je da gradonačelnik ode tamo jer može da podstiče provokacije“, rekla je Uka za Ekpress.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari