Puškić (Dveri): Članstvo Kosova u NATO posledica pogubne Vučićeve politike 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Član Dveri Borko Puškić ocenio je danas da je odlukom da Kosovo postane pridružena članica NATO naneta šteta srpskim nacionalnim interesima, a da je za to odgovoran predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova „pogubna politika“.

Parlamentarna skupština NATO u ponedeljak je u Sofiji prihvatila preporuku za unapređenje statusa Kosova sa člana posmatrača na pridruženog člana, objavio je program na albanskom Radija slobodna Evropa (RSE).

Puškić je u pisanoj izuzjavi naveo da Srbija treba da obustavi saradnju sa NATO zbog te odluke.

„Prijemom 15 odsto srpske teritorije, odnosno AP Kosova i Metohije u agresorsku organizaciju kakav je NATO grubo je prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN. Napominjemo da ova vlast nije uradila ništa konkretno i konstruktivno da bi se to sprečilo. Naprotiv, to je dokaz da je Aleksandar Vučić što usmeno i tajno, što pismeno Aneksom Ohridskog sporazuma prihvatio i obavezao se na sprovođenje francusko-nemačkog plana“, dodaje se u saopštenju Dveri.

Puškić je izjavio i da ;Dveri insistiraju na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i oceni da su Srbi na Kosovu i Metohiji postali najugroženija etnička grupa u Evropi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari