Putin čestitao Dan državnosti Srbije 1Foto: Beta/AP/ Alexei Druzhinin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Rusije Vladimira Putina povodom Dana državnosti Srbije, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

„Odnosi između naših zemalja koji se temelje na viševekovnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Sa zadovoljstvom beležim dinamični razvoj bilateralnog političkog dijaloga, produktivne saradnje u različitim sferama“, naveo je Putin u čestitki.

Putin je istakao da je ubeđen će se zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj čitavog kompleksa rusko-srpskih veza za dobrobit bratskih naroda i u interesu jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

„Od sveg srca želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije sreću i prosperitet“, navodi se u čestitki Putina. 

Ruski ministar odbrane posetiće Srbiju 17. februara

„Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 17. februara. To je prva poseta ministra Šojgua nekoj zemlji nakon što je ponovo izabran za ministra odbrane – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u prvom Dnevniku Radio-televizije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari