„Putin je već izgubio rat“

Ijan Bremer, američki analitičar o mogućim posledicama ruske invazije na Ukrajinu

Ostavite komentar


  1. frazu “ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu“ sam već toliko puta pročitao u različitim tekstovima iz zapadnih izvora da počinjem da mislim kako se oni međusobno citiraju ili uzimaju tu frazu iz istog propagandnog izvora. Što se tiče teksta, sve to logično zvuči, da je Rusija na nizbrdici, još samo ne mogu da verujem da se svega toga Rusi nisu već ranije dosetili, nego su šta – brzopleto i naivno krenuli na put propasti?!

  2. Znači ništa od onog „Amerika i Engleska biće zemlja proleterska“. Veoma objektivan tekst.

  3. Cega god se Rusija u svojoj istoriji dotakne, uprska ga do daske.

  4. Zasto tolike kritike na strani Rusije?! Zasto je Amerika uvek u pravu. Zasto neko realno ne sagleda i nepristrasno situaciju i onda donosi kritike na racun jedne strane.

  5. Ne samo sto je izgubio rat nego je uveo Rusiju u novu tragediju slicnu onoj iz vremena SSSRa tako da ce vrlo brzo u super marketima na rafovima biti samo konzerve.

  6. Poštovanje cenjenom analitičaru ali ovo je pamflet za unutrašnju upotrebu, ne analiza. Već na početku kada kaže da je napad na Ukrajinu ničim izazvan potpuno je jasno šta nas očekuje u ostatku teksta.

  7. Kao da su tekst pisali Džonson i Bajden, a ne novinar. Treba prikazati tekstove koji su pisani prilikom napada Amerike i njihovih saveznika na Irak, Srbiju, Libiju, Siriju i druge.

  8. Nada analiticara poslednja umire…!! Bas me interesuje kratak osvrt na vizionarske poteze Volodimira Zelenskog, koji su se rasprsili za nepunih 13 dana…??

  9. Djilasovci kao i uvek protiv Rusije,ajd jednom objavite neki realan tekst.

  10. Stvarno sam razočaran u Danas. Očekivao sam da bude objektivniji, iako mora da bude na strani Amerike. Nema šta da se čita na našem jeziku… A naročito što ako pokušam da ostavim 2-3 komentara u jednom danu, ne dozvoljava mi…

  11. Kakav naslov, jako „objektivan“ kao i svi naši mejnstrim Mediji…

  12. Da. OBjektivan tekst iz objektivnog izvora. Ko u ovo veruje stvarno je intelektualac.

  13. A Europa neće izaći oslabljena? Uvode sankcije Rusiji koje ćemo platiti mi jadan narod, skuplje gorivo, plin, prijevoz, hrana itd. Pa koje tu pod sankcijama?

  14. Najveći gubitnik će biti Evropa slušajući Ameriku,koja čak ima koristi od svega ovoga.Što se tiče Rusije ona je sav svoj izvoz što je išao prema Evropi preusmerila na Kinu,Indiju.Rusija ništa ne gubi,Amerika koja je davljenik pokušava da se izvuče i profitira iz svega ovoga.A ti Evropo putuj u propast.Naravno bez Engleske.

  15. Može li neki članak od objektivnih novinara da prenesete? Bilo bi dobro i drugu stranu da prikažete. Zašto samo protiv Rusije da se piše? A ovi objektivni novinari ne bi bez razloga pobegli iz Rusije kada je donet zakon o kažnjavanju novinara koji pišu i izmišljaju lažne informacije.

  16. Rusi su već dokazali da fašizam može samo na jedan način da se pobedi, dali će ameri i ovog puta naci vodje sakriti kod sebe? Kao što su već uradili!.

  17. Aprilske isporuke gasa: 1 dan 140.000.000 kubnih metara. 1000 kubnih metara 3500 evra. 1 dan 490.000.000 evra. Puta 30 dana u aprilu… Rusija propooo

  18. „Mir je najlepša devojka koju ne može imati svako.“
    SAD i zlo u istoj rečenici…uvek!!!

  19. Ovo je spisak želja. Intimnih želja autora. Kakav crni analitičar?!? Analitičar bi morao da rasclani podatke i iz njih izvuče zaključke. Običan pamflet vrednosti toalet papira….i to kad ga ima u ogromnim količinama

  20. Daj bože da propadnu svi agresori SAD, Rusija, Nemačka, Francuska, Britanija….

  21. Putin jeste „izgubio rat“ ali, je Rusija i slobodni svet dobili su taj rat. Svet nakon ovog neće biti isti, po planovima kreatora. Slava Putinu!

  22. Znamo da je izgubio rat, kao što je izgubio u Siriji i Venecueli.Ali znamo i ko je stvarno izgubio rat u Avganistanu.

  23. Što je babi milo, to joj se i snilo.
    Probudi se i pogledaj se.
    Biti zdrav, biti zdrav, biti zdrav.

  24. Ne bih se skroz složila iako je očigledno da če ovo oslabiti i Rusiju, i Evropu. Rusija će imati jače veze sa Kinom, na čemu već rade, što će dodatno da razbesni Ameriku. Tužno je što niko od nas običnih ljudi ne može ovde ništa da uradi.

  25. Ako je Bog istina,onda je pravda zagarantovana. Agresija Rusije na Ukrajinu je nepravda. Pravda je nad nepravdom. To znači da Rusija gubi rat zbog nepravde.

  26. Koja je to škola za analitičare? Imam komšiju koji je završio srednju školu i ima zanatsku radnju. On je analitičar, direktor, menadžer…. u svojoj firmi. Tako svako sebe može nazvati analitičare, menadžerom…

  27. Žalosno isti narod ista vjera a gledaju se preko nišana.
    Zavadi pa vladaj, osvijesti se narode.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.