Putin: Migovi stižu do sredine jula 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin garantovao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će najkasnije do sredine jula stići šest „migova 29“ za potrebe Vojske Srbije, objavile su Večernje novosti.

Osim isporuke šest operativnih aviona, u „paketu“ su rakete i set delova, rezervni motori, alat i drugi prateći sklopovi dovoljni za narednih 15 godina, objavile su Večernje novosti.

Aranžman podrazumeva i izgradnju posebnog hangara i podizanje pokrivke uz aerodromsku pistu.

Vojska Srbije sada ima četiri aviona „mig 29“, tri jednoseda i jedan dvosed.

Vučić i Putin sreli su se na marginama ekonomskog skupa u Kazahstanu, a tokom susreta razmatrali su i političku situaciju na Zapadnom Balkanu. Ruskog predsednika zanimalo je i kako Vučić vidi odnose u regionu, pišu Novosti.

Vučić je u Astani, kao specijalni gost predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, bio na otvaranju izložbe „Ekspo 2017“.

Osim sa Putinom, Vučić je razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i indijskim i premijerom Luksembrurga Narendrom Modijem i Gzavijeom Betelom, kao i sa kraljem Španije Felipeom Šestim.

„Blic“ piše da su Vučić i Si Đinping razgovarali o investicijama Kine u Srbiji i njihovom napretku.

Si Đinping je rekao da su on i Vučić „vozači kinesko-srpskih odnosa“ i da moraju da „vuku“ napred kako bi ti odnosi nastavili ubrzano da se razvijaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari