PzP: Reklamiranje EXPO 2027 na autoputevima ugrožava saobraćaj, taj model postoji jedino u Severnoj Koreji 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret za preokret (PZP) zatražio je danas od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da hitno obustavi reklamiranje Ekspo 2027 na auto-putevima širom Srbije, jer to ugrožava bezbednost saobraćaja.

U saopštenju PzP je naveo da se zahtev odnosi i na sva buduća reklamiranja SNS projekata koja ugrožavaju bezbednost saobraćaja, uz napomenu da taj model postoji jedino u Severnoj Koreji.

Sramotno je da nadležno ministarstvo ovako neodgovorno postupa kada je saobraćajna bezbednost u pitanju, kako bi reklamirali projekat Ekspo 2027 koji će se realizovati po specijalnom zakonu, ocenio je PzP.

Prema podacima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja, Srbija je u 2023. godini sa 76 smrtnih slučajeva bila treća u Evropi po broju poginulih u saobraćaju na milion stanovnika, dok su za sedam meseci ove godine u saobraćaju život izgubile 63 mlade osobe.

Pokret za preokret je istakao da je bezbednost u saobraćaju važnija od bilo kojeg projekta i pozvao Ministarstvo da brine da građani budu sigurni na putevima, umesto što bavi marketinškim uslugama za Ekspo 2027.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari