Rada Trajković na meti kritika zbog tvita: "Svim srcem stala uz Kurtija, braneći dželata srpske dece" 1foto FoNet Milica Vučković

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije i savetnica ministra u kosovskoj vladi, na udaru je medija bliskih vlasti zbog svog tvita u kojem komentariše ranjavanje dečaka i maldića srpske nacionalnosti na Badnji dan kod Štrpca.

Ona je na svom Tviteru napisala da je bezumni napad na decu na Badnje veče “obradovao” neke i u Beogradu i u Prištini.

„Bezumni napad na decu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu i u Prištini. Iste one koji su Kosovo hteli da dele i koji su zajedno podrivali istragu Oliverovog ubistva. Etničke tenzije njima odgovaraju: lakše se tako funkcioniše. A smeta im i brza reakcija policije. A srpska opozicija i dalje nije naučila lekciju iz skore prošlosti. I dalje tera vodu na vodenicu onima koji cinično manipulišu našim stradanjem. Dok roditelji malog Stefana govore bez teških reči, znajući da je budućnost njihovog deteta na Kosovu, iz Beograda priče o mržnji“, napisala je Trajković.

Zbog toga je u provladimim medijima optužena da „mrzi sve srpsko i da joj ništa nije sveto, da hvali premijera Kosova Aljbina Kurtija, da je njegova miljenica i da je svim srcem stala uz njega braneći dželata srpske dece, koji širi mržnju prema svemu što je srpsko“. Uz to, ražimski mediji navode i da joj je Beograd kriv za sve i da nije ni propustila priliku da pohvali Kurtijevu policiju.

Osim komentara podrške, nisu izosatli ni negativni komentari na Tviteru. Pa joj je govoreno da je „jako bolesna žena i da treba da se leči, da kad su njeno dete maltretirali stvari je nazivala pravim imenom, a sada lomi jezik da nekog ne uvredi“.

Među komentarorima se našao i Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, koji je pitao na koju decu se desio napad.

On je napisao: „Na koju decu s edeio napad? Na albansku ili srpsku? Nije nebitno, zato napišite – na srpsku! Jer da deca nisu Srbi, napad se ne bi desio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari