Radić: Moguće je zamisliti scenario da Amerikanci u dogledno vreme napuste Kosovo

Ostavite komentar


  1. Moguće je i da meteorit pogodi oblast oko Madagaskara za 4 dana i 23 sata, ali neće.

    1. Nece bas da odu zbog ulozenih para u kosovo I to za licne interese pojedinaca a I ruda u rudniku Trepca koja je jedna od retkih u svetu

      1. Ta Trepča sa svojom retkom rudom je u zadnjih 50 godina napravila manji profit nego jedan holivudski film. Toliko o tome da je Amerikance dovela na Kosovo zelja za profitom.

      2. Hajde Dragane, molim te, o stručnjače geološki, objasni nama neukima: po čemu je to ruda iz Trepče „jedna od retkih u svetu“?

    2. Za razliku od tebe, Radić je nekoliko puta bio u Bondstilu, a i obavešten je.

    3. Vojni analitičar? Amerikanci ne napuštaju nikad svoje baze već se broj ljudi smanji na neki optimalan broj dok su na nosacima koji kruže medjunarodnim vodama stacionirane veće snage. Baze se pune trupama u skladu sa potrebama veoma brzo, kao što je bio slučaj sa Korejom recimo. Kosovo će dobiti uskoro svoju vojsku (samo kreten to ne vidi jer imaju već sve institucije) ali američke trupe će stalno biti prisutne na Kosovu. Što se lokacije tiče tu im je blizu i Turska što je veoma bitno zbog predstojećih i trenutnih političkih dešavanja pored Balkana koji nije stabilan dok god je finansijski i politički nerazvijen region. Takođe se zna za Ruske snage koje su prisutne kako po bazama tako i po crkvama u Srbiji (Rusi nisu nikad znali da se kriju) a dok su oni tu Amerikanci se ne pomeraju. Nevidim zašto uopšte ovakva izjava u ovom trenutku osim ako nije naručena radi umirujućeg efekta pred izbore.

  2. Sa srpske tacke gledista, bilo bi vrlo konstruktivno ili da se americke trupe povuku sa Kosova, ili da za svoj dalji boravak u juznoj srpskoj pokrajini postignu sporazum sa Republikom Srbijom. To bi konacno nama saveznicku i prijateljsku SAD uklonilo iz konteksta okupacionih trupa na teritoriji dela nase drzave.

    1. Samozvani vojni komentator, pitam ga: od koga imaš dozvolu da širiš dezinformacije. Kosovo će svakako imati vojsku za pola godine. To je njihova obaveza. Šta Srbija ima sa tim?

  3. Samozvani vojni komentator, pitam ga: od koga imaš dozvolu da širiš dezinformacije. Kosovo će svakako imati vojsku za pola godine. To je njihova obaveza. Šta Srbija ima sa tim?

  4. Istina. Madjarska je bila pitana I Madjari su poslali 100″ ekstra vojnika.
    Stvari ce se piboljsati za Srbe
    Dosta nasim patnjams
    Bon vojage to 650 AMERICAN SOLDIERS

  5. Ova splacina kad dodje u cg laje protiv Srba..a u Srbiji kao srbin..ma dajte

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.