Potpredsednik radikala Dragan Todorović najavio je juče da će Centralnoj otadžbinskoj upravi SRS predložiti da se „pod hitno“ organizuje protest zbog hapšenja Ratka Mladića i „da pozovemo sve građane da mirnim demonstracijama pokažu neslaganje sa ovim gnusnim činom“.


„Siguran sam da čin hapšenja Mladića, jedan od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, neće ostati nekažnjen. Zato pozivam građane Srbije da zapamte ovaj trenutak i da, kada dođu izbori, ne glasaju za one koji su ga hapsili kako bismo ih poslali na smetlište istorije. To što Tadić kaže da neće dozvoliti haos u zemlji samo govori o činjenici da je svestan opasnosti u koju je uveo državu i da ima ogroman strah. Ubeđen sam da će za ovaj čin morati da položi račune građanima Srbije“, smatra Todorović.

Potpredsednik SRS je novinarima rekao i da su Boris Tadić i DS „na čelu onih koji pokušavaju da ubiju srpski narod“, tako što mu „otimaju čast i obraz“. Mladić je, smatra Todorović, „bio simbol srpskog vojnika, srpskog oficira sposobnog i hrabrog, što su mu priznavali i neprijatelji“.

Radikali su uvereni da se suđenjem Ratku Mladiću u Hagu „vitalno može ugroziti Republika Srpska i njen opstanak“. „Oni koji su uništili SFRJ, uništiće i RS pokušajem da dokažu da je učinjen genocid i da je Srpska genocidna tvorevina“, kaže Dragan Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari