Radikalni levičari pozvali svoje pristalice da se informišu o referendumu 1Ustavni referndum 2006. Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIĆ

„Javna debata o ustavnim izmenama vodi se na potpuno neodgovoran način koji zbunjuje narod. Istraživanja pokazuju da više od 90 odsto građana i građanki ne razume o čemu treba da se izjasni 16. januara. Odgovornost za ovu masovnu neinformisanost snosi vlast, ali ni opozicione organizacije ni delovi stručne javnosti ne pomažu da se konfuzija razbije“, navodi se u saopštenju vanparlamentarne Partije radikalne levice.

PRL je u saopštenju pozvala svoje simpatizere i glasače da se u malo vremena koliko je preostalo do referenduma informišu o stavovima Društva sudija Srbije i Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, te da donesu odluku o predloženim izmenama Ustava u stvarnom prostoru i vremenu, a ne o vlasti Aleksandra Vučića i o evrointegracijama.

„U sveopštoj predizbornoj histeriji referendum o izmenama odredaba Ustava o pravosuđu pretvorio se u referendum o Vučiću i/ili o EU integracijama“, dodaje se.

„Čini se da je ovo bila i namera vlasti, koja je referendum raspisala manje od tri meseca pre predsedničkih, parlamentarnih i beogradskih izbora, koja je nešto pre toga pokušala da proturi loše izmene Zakona o referendumu, koja izostavlja važne informacije o procesu donošenja predloga izmena i šalje oprečne poruke o svrsi i potencijalnim ishodima referenduma“, navodi PRL.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari