"Radimo ono u šta verujemo; lepo je videti ljude oslobođene straha": Održan peti protest "Srbija protiv nasilja" u Vranju 1Foto: V. Ristić/Danas

„Lepo je videti ljude ovde u Vranju, oslobođene straha. Mi mladi, a i svi vi, imamo isti cilj, da živimo i radimo u Srbiji bez straha i nasilja“, rekla je u svom obraćanju večeras u Vranju studentkinja arhitekture Staša Cvetanović, rođena Vranjanka.

Ona je podsetila na tragične događaje u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Mladenovcu navodeći da „svi mi radimo ono u šta verujemo, a to je život bez nasilja“.

„Želimo da Vranje bude grad bez nasilja, gde ćemo svi moći mormalno da radimo. Ja, želim da ostanem u Srbiji i da moj grad napreduje“, rekla je Cvetanovićeva u svom obraćanju, pred stotinak okupljenih građana na petom protestnom skupu „Vranje protiv nasilja“.

Profesor u vranjskoj Gimnaziji „Bora Stanković“ Dragan Antić, pročitao je zahteve građana sa beogradskog protesta.

"Radimo ono u šta verujemo; lepo je videti ljude oslobođene straha": Održan peti protest "Srbija protiv nasilja" u Vranju 2
Foto: V. Ristić/Danas

Okupljeni su potom krenuli u protestnju šetnju centralnim gradskim ulicama. Pripadnici policije su tokom šetnje preusmeravali saobraćaj u centru Vranja u sporedne ulice.

Pripadnici policije i BIA u civilu, fotografisali su i snimali učesnike skupa i ovoga puta. Pored novinara lokalnih portala, večerašnji skup od nacionalnih medija jedino je pratio novinar Danasa.

Protestna šetnja završena je oko 20 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari