Radnik KBC Kosovska Mitrovica demantovao navode Kurtija o njegovom učešću u sukobima u Banjskoj 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Momir Vukmirović, radnik KBC Kosovska Mitrovica, izjavio je da nije imao nikakve veze sa sukobima u Banjskoj, sa kojima ga je u vezu doveo kosovski premijer Aljbin Kurti, prenosi Kossev.

Radnik KBC Kosovska Mitrovica Momir Vukmirović demantovao je navode kosovskog premijera Aljbina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da ima bilo kakve veze sa sukobima u Banjskoj 24. septembra, odnosno da je umešan u navodne nove napade iz Srbije.

Istina je ta da sam ja u noći 23. na 24. septembra, kada se dogodio sukob u Banjskoj, sa svojim drugarima zapravo prevozio prehrambenu robu, naveo je on.

Ništa neuobičajeno od onog što inače radim. Radim u bolnici, ali takođe i čitav je grad upoznat sa time da se ja bavim „trgovinom preko brda“ i prevozim robu alternativnim putevima, rekao je Vukmirović koji dodaje da „ne švercujem ni oružje, nit’ drogu, već ovo drugo – sokove, i čokolade“.

Vukmirović je rekao da ga je tog dana, oko 9.15 sati, kod Doljana zaustavila Rosu policija i kontrolisala.

Demanti o učešću u sukobima ili planiranju novih već su uputili pukovnik policije u penziji Dragoljub Delibašić, Blažo Lazić, Žarko Mojsilović i Jovan Miletić, navodi Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari